Știrea zilei

Microbuze de linie din Chișinău, cu scaune rupte, defecte și ruginite. Șoferii nu se arată deranjați | VIDEO

Culmea transportului în Chișinău. Un microbuz a ieșit pe linie cu un scaun fără spetează. Imaginile au fost surprinse de un pasager și expediate pe adresa postului nostru de televiziune. Chiar dacă a pus securitatea pasagerilor în pericol, șoferul unității de transport nu s-a arătat deranjat de situație. Poliția susține că microbuzele care au defecţiuni nu trebuie să circule pe străzile capitalei, iar conducătorul auto riscă să fie amendat.

Cu microbuzul supraaglomerat și cu un scaun rupt. Mai exact, acesta nu are spetează, iar femeia care stă pe el este nevoită să se țină strâns de scaunul din față ca să nu cadă jos sau să nu ajungă în brațele femeii din spate. Alți pasageri nici nu au riscat să se așeze pe el. Imaginile, expediate postului nostru de televiziune, au fost surprinse într-un microbuz de pe linia 121 din capitală. Șoferul, pare să nu fie deranjat de faptul că pune în pericol securitatea pasagerilor.

„-De ce v-aţi pornit fără scaun? Scaunul este fără spetează. – Dacă s-a rupt ce să-i fac? – Da cine v-a permis să ieşiţi aşa pe linie? – Eu mi-am permis.”

Contactat de postul nostru de televiziune, administratorul rutei cu Nr.121, Ofrim Nuțu a declarat că atunci când șoferul a ieșit pe rută, scaunul era în regulă. Ulterior, din cauza unui pasager, acesta a fost deteriorat.

OFRIM NUȚU, administratorul rutei cu Nr.121: „Un pasager zdravăn s-a trântit pe scaun și când s-a trântit pe spetează, ea s-a rupt. Șoferul a fost nevoit să circule până la capăt de rută cu speteaza ruptă și pe urmă s-a dus și la reparat, la sudat și la pus la loc așa cum trebuie.”

Șeful Direcției transport al capitalei, Adrian Boldurescu, nu a răspuns la telefon pentru un comentariu la acest subiect. Totodată, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei ne-a declarat că șoferul ar putea fi amendat, dacă va exista o plângere pe acest caz.

NATALIA STATI, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei: „Conform legislaţiei în vigoare, ei riscă amendă de la 150 la 300 de lei. Totodată, persoanelor responsabile cum ar fi mecanicul rutei date care a admis această încălcare şi a permis şoferului să iasă cu defecţiunile date la rută el este sancţionat cu amendă de la 3000 la 4500 de lei.”

Situația nu este mai bună nici în alte microbuze din Chișinău. Vechi, ruginite, cu scaune defecte sau cu alte defecţiuni vizibile, așa arată majoritatea unităților de transport.

„Ele toate sunt vechi. Cea mai mică are 15 ani.”

„-Câţi ani are microbuzul pe care îl conduceţi? Din ce an este?

-2004.

-Aveţi stricat vreun scaun?

– Este.”

Şoferii ridică din umeri și spun că nu au de unde face investiții pentru că nu au bani. Mulți dintre ei spun că suportă pierderi din cauza prețurilor mici la călătorii, dar și pentru că motorina și piesele de schimb sunt scumpe.

„Un scaun costă 100 de lei ca să-l sudezi, să-i faci ceva. Podeaua în genere costă bani mulţi. Linoleumul – el se roade, oamenii umblă toată ziua. 700 de lei costă un metru de linoleum şi aici merg 4,5 metri.”

În municipiul Chişinău circulă aproape 700 de microbuze de linie, majoritatea dintre care au o vechime de peste 15 ani, spun autoritățile.

Recent, unii administratori de microbuze au declarat că vor solicita majorarea prețului pentru o călătorie de la 3 la 6 sau chiar la 10 lei.

Totuși, o decizie în acest sens ar urma să fie adoptată de către Consiliul Municipal Chișinău, cel care stabilește prețurile în capitală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

ANSP: Perioadă epidemică de gripă și infecții respiratorii acute

În ultimele două săptămâni, numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii …