Știrea zilei

Mesajul transmis de ministrul de Externe iranian, la scurt timp după ce bazele militare americane din Irak au fost bombardate

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a transmis pe Twitter, miercuri dimineaţa, că ţara nu „caută o escaladare a tensiunilor sau un război”, declarând că atacurile cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak au reprezentat o „măsură proporţională”, scrie mediafax.ro.

„Iranul a luat şi a încheiat măsuri proporţionale, de autoapărare, conform Articolului 51 al Cartei Naţiunilor Unite, vizând baza de la care a fost lansat un atac laş asupra cetăţenilor şi oficialilor noştri”, a scris Zarif pe Twitter.

„Nu căutam o escaladare a tensiunilor sau un război, dar ne vom apăra împotriva oricărei agresiuni”, a concluzionat ministrul iranian.

Mai multe baze militare americane din Irak au fost lovite, miercuri dimineaţa, de rachete balistice lansate de Iran.

Un şef al armatei iraniene a promis un atac „mai puternic şi mai devastator” dacă SUA va răspunde cu alte atacuri împotriva Iranului sau a forţelor iraniene în Irak.

Preşedintele american Donald Trump nu a transmis un comunicat oficial până la ora transmiterii acestei ştiri, dar a scris pe Twitter că „totul este bine”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Explozia din Beirut: Legătura cu nava unui rus sub pavilionul Moldovei

Puternică explozie ce s-a produs marți, 4 august, în Beirut, Liban a fost provocată de …