Știrea zilei

Mesajul OMS: Faceți cât mai multe teste pentru depistarea coronavirusului | VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un mesaj către țările în care numărul celor infectați de coronavirus crește alarmant. Reprezentanții OMS susțin că aceste state nu au luat suficiente măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. În total, în întreaga lume, până acum au fost confirmate peste 184 de mii de cazuri, iar numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 7100.

În timp ce infecțiile de coronavirus se răspândesc îngrijorător de mult în întreaga lume, OMS susține că multe dintre țările care fac față cu greu miilor de cazuri de infectare, depistate zilnic, nu au luat măsuri, în ciuda numeroaselor avertismente dintre ultimele trei luni. Reprezentanții OMS susțin că nu sunt testați suficienți oameni, lucru care permite răspândirea bolii. OMS a îndemnat țările să efectueze cât mai multe teste, iar oamenii infectați să fie izolați, pentru a preveni răspândirea virusului.

Între timp, în Italia bilanțul morților a depășit cifra de 2100 de persoane, iar numărul infectărilor a depășit 28 de mii de cazuri. Regiunile nordice ale Italiei sunt în continuare cele mai afectate de epidemie.

Totodată, Federația Rusă a anunțat că începând de miercuri își va închide granițele, pentru a preveni răspândirea virusului. Până acum în Rusia a fost înregistrate 96 de cazuri și nici un deces. Școlile și universitățile din Moscova, la fel, și-au închis ușile și vor rămâne așa până în data de 12 aprilie, iar primarul capitalei ruse le-a cerut vârstnicilor să stea în casă.

Și în România, numărul celor infectați crește rapid depășind cifra de 180 de cazuri. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, țara vecină a decretat luni stare de urgenţă, pentru o perioadă de o lună, din cauza pandemiei de coronavirus.

Între timp, experții sunt îngrijorați de faptul că tot mai multe state de pe continentul african sunt afectate de virus, după ce săptămâni la rând nu au fost cazuri de infectare. Acum, cel puţin 21 de state au înregistrat cazuri. Experții sunt îngrijorați din cauza situației precare a sistemelor medicale din Africa. Majoritatea cazurilor raportate în aceste țări au fost străini sau localnici care se întorceau din călătorii în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …