Știrea zilei

Mesaj de disperare de la o locuitoare din Comrat către Dodon: Se crează impresia că doriți să scăpați de noi | VIDEO

Elena Acbaș, o locuitoare a municipiului Comrat cu gradul 1 de invaliditate, a postat pe rețelele de socializare un mesaj video, adresat președintelui Igor Dodon. Femeia afirmă că în această lună a primit pensia majorată, după cum a și promis șeful statului, însă, în același timp, ajutorul social i-a fost redus aproape cu 700 de lei. Elena cere explicații și îl îndeamnă pe Igor Dodon să se gândească la oamenii care l-au ales președinte. Am încercat să obținem o reacție de la purtătorul de cuvânt al șefului statului. Carmena Sterpu ne-a promis că va urmări mesajul Elenei Acbaș și va reveni cu un comentariu mai târziu.

Elena Acbaș este o activistă civică din Comrat. Femeia are gradul 1 de invaliditate, dar, în pofida tuturor greutăților găsește puteri să-i ajute pe copiii cu dizabilități din municipiu, chiar dacă crește de una singură doi feciori. În mesajul său către șeful statului, Elena menționează că ea însăși are nevoie permanent de medicamente, deoarece a suferit deja trei operații complicate și urmează cursul de reabilitare. După cum au promis, din ianuarie curent autoritățile au majorat pensiile și indemnizațiile. Elena afirmă că, într-adevăr, a primit o pensie mai mare, însă, în același timp, ajutorul social a scăzut mai bine de două ori.

ELENA ACBAȘ, locuitoare a municipiului Comrat: „Am primul grad de invaliditate și primeam o pensie de 320 de lei. Acum am primit 640 de lei. Fiind mamă, care își crește singură copiii, mi-au redus din ajutorul social, deoarece copiii învață la colegiu și primesc bursă. Dacă anterior primeam 1700 de lei, acum mi-au micșorat îndemnizația cu 700 de lei. Vreau să întreb: în baza cărei legi îndemnizația s-a redus cu 700 de lei, dacă pensia s-a majorat cu doar 300 de lei? Cum poate fi rezolvată această problemă și cum să mă descurc cu 1700 de lei singură și cu doi copii?”

În mesajul său Elena spune că este nevoită să folosească bursa copiilor pentru a achita serviciile comunale și a le cumpăra strictul necesar. „Se crează impresia că doriți să scăpați de noi”, punctează femeia. Elena îl roagă pe Igor Dodon să-și amintească că oamenii i-au acordat vot de încredere pentru ca, devenind președinte, să aibă grijă de ei, să facă tot posibilul ca tinerii să-și facă studiile și să lucreze în țara lor. Din păcate, așa ceva nu se întâmplă, conchide Elena Acbaș.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

În școlile din raionul Orhei pregătirile sunt în toi: managerii au amenajat intrări separate, au mutat mobilierul pentru distanța socială și s-au aprovizionat cu dezinfectant | VIDEO

Forfotă mare în instituțiile de învățământ din țară, care se pregătesc să-i primească din nou …