Știrea zilei

Membru al unei organizații teroriste, reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău | VIDEO

Un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale ”DAESH”, a fost reținut de polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău. Bărbatul de 28 de ani intenționa să treacă frontiera de stat în baza unui pașaport fals.

Suspectul a fost reținut de polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a intrat ilegal în țara noastră din Ucraina, pe cale terestră. Cetățeanul străin de mai mult de un an se afla în vizorul Serviciului de Informații și Securitate. A fost stabilit că bărbatul este anunțat în căutare de către organele de drept ale Republicii Tadjikistan, pe motivul implicării acestuia în formațiuni înarmate, conflicte armate sau acțiuni militare pe teritoriul altor state și implicarea în comiterea infracțiunilor cu caracter terorist.

În prezent, străinul se află în Centrul de Plasament al Străinilor al Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

Forțele de ordine de la Chișinău au inițiat două dosare penale pe numele suspectului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șeful Poliției Criminale de la Criuleni, reținut chiar în timpul orelor de lucru

Șeful Poliției Criminale din cadrul IP Criuleni a fost prins de ofițerii Serviciului Protecție Internă …