Știrea zilei

Medicii vor fi transportați la serviciu și înapoi cu mai multe microbuze, aflate în dotarea Armatei Naționale | VIDEO

Armata Națională intervine pentru a sprijini autoritățile în lupta împotriva coronavirusului. Mai multe microbuze, aflate în dotarea Armatei, vor transporta medicii la serviciu și spre casă. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari pe rețele de socializare.

Potrivit ministrului, decizia a fost luată la solicitarea Guvernului și a Ministerului Sănătății. Astfel, cele patru microbuze au pornit în această dimineață spre principalele instituții medico-sanitare din capitală, unde sunt tratate persoanele infectate de noul coronavirus. Este vorba de spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

ALEXANDRU PÎNZARI, ministrul Apărării: Dumnevoastră veți merge în această perioadă nedeterminată pentru a transporta medicii de spital și la spital.

Ministrul a mai precizat în weekend-ul precedent, ambulanțele spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat acasă persoanele suspectate de infectare cu virusul periculos, după ce testele au ieșit negative. Pânzari a mai spus că și alte vehicule sunt pregătite să intervină, la necesitate, pentru a prelua angajații medicali.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …