Știrea zilei

Medicii atenționează populația să se alimenteze corect de sărbători

Medicii atenționează populația să se alimenteze corect și sănătos în perioada sărbătorilor pascale, pentru a evita intoxicațiile.

Potrivit specialiștilor, în cazul consumului unei cantități sporite de grăsimi și proteine animale, în comun cu utilizarea alcoolului în exces, organele sistemului digestiv vor fi brusc suprasolicitate, în special pentru persoanele care au respectat postul, transmite  Moldpres.md.

În asemenea situații, persistă riscul de a dezvolta indigestii, pancreatite, gastroenterite, hipertensiune care sunt urgențe medicale de top în sărbători.

Pentru a evita astfel de cazuri, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au formulat mai multe recomandări. Astfel, cetățenii sunt atenționați să cumpere produsele alimentare din locuri sigure și autorizate întrucât deseori, din cauza produselor alterate, în perioada sărbătorilor se atestă o incidență sporită a intoxicațiilor alimentare.

Totodată, medicii recomandă cetățenilor să nu folosească alimente cu termen de valabilitate expirat, să se spele pe mâini în timpul preparării bucatelor, să spele bine fructele și legumele înainte de consum și să prelucreze termic suficient alimentele pentru distrugerea microorganismelor patogene.

Medicii îndeamnă populația să evite băuturile carbogazoase și alcoolul, dar și să preparare bucate în cantități moderate, evitând astfel păstrarea îndelungată a bucatelor.

Specialiștii mai recomandă să excludem pe cât e posibil de pe masa de sărbătoare mezelurile și să optăm în schimb pentru salate, în special din legume și să pregătim bucatele preponderent prin coacere și fierbere.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai multe iarmaroace agroalimentare vor fi deschise la Chișinău | VIDEO

Deși piețele din capitală mai rămân închise, chișinăuienii vor avea totuși posibilitatea să cumpere produse …