Știrea zilei

Fracțiunea PSRM s-a ales cu încă un deputat | VIDEO

Candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan, a obținut victorie la alegerile parlamentare noi organizate în circumscripția 38, din Hîncești. Asta arată datele preliminare făcute publice de Comisia Electorală Centrală. În urma scrutinului, fracțiunea PSRM va număra 37 de deputați, fiind cea mai mare din Parlament.

După examinarea tuturor proceselor verbale, Comisia Electorală anunță că Ștefan Gațcan, candidatul PSRM la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești, a obținut majoritatea voturilor. Pentru el și-au dat votul peste 5500 de persoane. Pe locul doi s-a clasat Olesea Stamate, candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu circa 4500 de voturi.

Democratul Ion Mereuță a fost ales de peste 1800 de persoane din numărul celor care s-au prezentat la urnele de vot. Candidatul independent Grigore Cobzac s-a clasat pe locul patru obținând aproape 1800 de voturi. Iar pentru candidatul Blocului Electoral „UNIREA”, Dorin Chirtoacă, au votat .aproape 350 de persoane.

La alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, Hîncești, prezența la vot a fost de circa 23%. Scrutinul s-a desfășurat în pofida faptului că în Moldova a fost anunțat Cod Roșu de alertă privind infecţia de coronavirus, iar unii concurenți electorali au cerut amânarea acestuia.

Precizăm că în localitatea Bălceana, din raionul Hîncești, o femeie întoarsă recent din Italia a fost depistată cu virusul periculos, iar alte 45 de persoane sunt izolate în carantină.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …