Știrea zilei

Măsurile luate de Chișinău sunt extinse în stânga Nistrului

Toate măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău sunt extinse în stânga Nistrului. Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a dat asigurări că Biroul politici de reintegrare este în permanent dialog cu președinții de raioane și primarii din zona de securitate, scrie agora.md.

„Au fost aplicate măsuri ce țin de autoizolare, anumite restricții ce țin de suspendarea activității anumitor agenți economici, respectarea regimului de carantină pentru 14 zile, evitarea circulației. Începând cu 23 martie, am reușit să introducem un mecanism operativ de cooperare dintre Biroul politici de reintegrare și administrația publică locală din zona de securitate. În fiecare zi, dimineața, colegii biroului au comunicare directă cu președinții de raioane și cu primarii din zona de securitate pentru a colecta la zi situațiile cu care se confruntă. În ziua următoare încercăm să revenim cu soluții”, a spus Cristina Lesnic.

Oficiala a anunțat că, pe perioada stării de urgență, a fost sistată activitatea celor două ghișee ale Agenției Servicii Publice de la Rîbnița și Tiraspol.

Totodată, s-a stabilit că anumite categorii de persoane nu vor fi plasate în carantină atunci când vor intra în zona de securitate, cu condiția că nu vor intra în contact cu alte persoane. Este vorba de fermierii care trebuie să-și prelucreze terenurile, funcționarii din penitenciare, polițiștii, angajații serviciilor de urgență și pompierii, angajații specializați în întreținerea și reparația instalațiilor electrice și de gaze naturale.

Cristina Lesnic a mai menționat că au fost luate măsuri, astfel încât locuitorii din stânga Nistrului să fie asigurați cu medicamente, produse alimentare și de uz fitosanitar.

Până în prezent, în stânga Nistrului au fost înregistrate șase cazuri de infecție cu COVID-19. Potrivit reprezentantului politic al Tiraspolului, peste 1.500 de persoane sunt luate la evidență, fiind plasate în regim de autoizolare la domiciliu.

În total, în Republica Moldova au fost confirmate 125 de cazuri de coronavirus. O persoană a murit, iar două paciente au fost tratate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …