Știrea zilei

Măsurile de protecție împotriva coronavirusului, înăsprite pe Aeroportul Internațional Chișinău | VIDEO

Pe zi ce trece măsurile de protecție împotriva coronavirusului sunt înăsprite pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde zilnic intră în țară mii de oameni. Dispensere cu dezinfectanți pentru mâini au fost deja instalate în aerogară, iar călătorii sunt încurajați de către administrație să le folosească atunci când vin și pleacă. Totodată, fiecare călător poate solicita o mască de protecție, dacă are nevoie. În acelaşi timp, bagajul pasagerilor care vin din Italia se prelucrează cu lichid antibacterian.

Chiar de la intrare în Aeroport vedem pliante informative despre combaterea și prevenirea noului tip de coronavirus. Iar la biroul de informaţii sunt oferite gratuit măşti de protecţie. În acelaşi timp, cei care vor să-şi dezinfecteze mâinile se pot folosi de sanitizatoarele cu soluție dezinfectantă.

Cine ştie ce ne aduc cei care vin la noi.

Putem să ne dăm şi pe la gură că nu este nimic straşnic, acesta este spirt. Oamenii să nu se sperie pentru că acesta este spirt cu soluţie şi este tot normal. În orice punct unde este aglomeraţie trebuie aşa ceva.

Responsabilii de la Aeroportul Chişinău spun că sunt au în dotare toate cele necesare pentru a preveni virusul ucigaş.

OLGA BOTNARI, specialist marketing Aeroportul Chişinău: Au fost procurate sanitazere cu soluţii antibacteriene, ele mereu se suplinesc în cazul în care se finisează soluţia. Au mai fost procurate pentru toţi lucrătorii aeroportului măşti medicinale, au fost procurate şi mănuşi de căuciuc.

În acelaşi timp, de când s-a vehiculat ideea că virusul ar putea să se transmită prin colete, şi bagajele călătorilor și în special bagajele celor care vin din Italia se prelucrează cu lichid antibacterial.

SERGIU TĂTARU, manager, secţia deservire bagaje: La descărcare, bagajele sunt prelucrate cu soluţie specială şi din noubagajele când sunt puse pe bandă la sosire sunt încă o dată dezinfectate. Iar înainte zboru, însoţitorii de bord sunt instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a infecţiei.

Echipa noastră de filmare a avut posibilitatea să asiste la procesul de pregătire a însoţitorilor de bord ai companiei ” Air Moldova”.

TATIANA BALAN, medic: Nu uitaţi că dumneavoastră trebuie să purtaţi în mod obligatoriu măşti. La fel, dumneavoastră trebuie să vă folosoţi de mănuşi.

OLGA BELENIUC, însoţitor de bord: Fiecare membru de echipaj în timpul zborului poartă măşti de protecţie şi, respectiv, pasagerii pot solicita şi ei o mască. Avem la bord o trusă specială care conţine dezinfectant, mănuşi de unică folosinţă, măşti de protecţie, saci speciali.

Amintim că şi Poliția de frontieră verifică toți pasagerii care ajung în țară cu ajutorul celor două termo-scanere instalate la Aeroport, care detectează temperatura corpului, pentru a depista călătorii suspecți de infectare cu coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Spitalul Raional din Ștefan Vodă intră în carantină

Spitalul raional din Ștefan Vodă a intrat în carantină, după ce un mai multe persoane …