Știrea zilei

Măsurile anticriză, propuse de aleșii locali din partea Partidului „ȘOR”, adoptate în mai multe localități | VIDEO

Grație insistențelor aleșilor locali din partea Partidului „ȘOR” în mai multe localități din țară au fost adoptate măsurile anticriză pe care le-au propus anterior. În câteva raioane a fost instituit moratoriu pe cheltuielile bugetare secundare, sursele fiind direcționate în susținerea sistemelor locale de sănătate, inclusiv pentru plata sporurilor salariile destinate cadrelor medicale. Despre succesele consilierilor Partidului „ȘOR” a scris pe o reţea de socializare, Reghina Apostolova, deputat din partea acestei formațiuni politice.

Potrivit Reghinei Apostolova, până a fi adoptate aceste măsuri anticriză, propuse de consilierii Partidului „ȘOR”, propunerile aleşilor locali au fost ignorate.

„Autoritățile din mai multe raioane și cele naționale, chiar și în perioada crizei, nu sunt gata să accepte propunerile constructive ale opoziției. Asta chiar dacă noi am afirmat întotdeauna: nu contează cui aparține o inițiativă sau alta, important este ca ele să fie în beneficiul cetățenilor.”, a subliniat deputatul.

Reghina Apostolova a mai menționat că, deseori, inițiativele care vin să ofere soluții în depășirea crizei provocate de pandemia de coronavirus sunt ignorate de autorități.

„Din păcate, în multe cazuri, incompetența este însoțită de aroganță și de interese egoiste. Voi repeta cuvintele consilierilor noștri din Anenii Noi: noi suntem gata în continuare să facem lucrul vostru, numai nu ne puneți piedici”, afirmă Reghina Apostolova adresându-se autorităților.

Menţionăm că, aleșii locali din partea Partidului „ȘOR” au elaborat și înaintat mai multe inițiative pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivel de raioane. Consilierii au propus autorităților locale să reducă cheltuielile administrative, aleșilor – să renunțe la indemnizațiile, iar sursele financiare economisite să fie direcționate spitalelor. De asemenea, consilierii Partidului „ȘOR” au propus realizarea unui audit al potențialului industrial în raioane în perspectiva creării de noi locuri de muncă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Echipa PRO Moldova a lansat campania anti-Dodon. Ei au creat și o joacă în care președintele culege pungi negre | VIDEO

Se comportă ca un bădăran, ca un dictator umflat de orgoliu și aroganță. PRO Moldova …