Știrea zilei

Măsuri sporite împotriva răspândirii COVID-19, la Taraclia. Străzi spălate cu dezinfectanți și transport gratuit pentru medici | VIDEO

Și autoritățile din orașul Taraclia au luat măsuri drastice împotriva răspândirii coronavirusului. Străzile și spațiile publice din localitate sunt tratate cu dezinfectanți pe bază de clor, iar de mâine, primăria, va organiza transport gratuit pentru toți lucrătorii medicali din oraș. Potrivit primarului, Veaceslav Lupov, sănătatea cetățenilor este acum o prioritate, iar autoritățile locale vor depune tot efortul pentru a face față pandemiei de COVID-19.

Zilnic, între orele 6.00 și 9.00 dimineața, străzile orașului Taraclia sunt curățate de către muncitorii „Apă Canal” cu soluție de clor. În proces sunt implicate zeci de autospeciale, aflate în gestiunea Primăriei. Străzile Păcii, Kurcenko, Gogol, Kotovschi, Sovietică, Karl Marx, Lenin sunt primele artere din oraș care au fost supuse dezinfectării. Și personalul medical din spital și policlinica din localitate au parte de grijă și suport. Autoritățile locale au anunțat că de sâmbătă, 21 martie, și până la încheierea crizei provocate de coronavirus, medicii vor beneficia de transport gratuit.

Pentru o mai bună informare a cetățenilor, autoritățile au lansat și o campanie în care oamenii află din prima sursă despre modul în care trebuie să se protejeze de virusul periculos și despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea coronaviruslui Amintim că în toate cele 43 de localități din țară, conduse de primarii din partea Partidului „ȘOR”, au fost demarate acțiuni antiepidemice împotriva COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …