Știrea zilei

Măsuri fără precedent de prevenire a răspândirii a COVID-2019, întreprinse în raionul Orhei | VIDEO

Începând de azi, transportul public din raionul Orhei a fost sistat. Decizia aparține Comisiei raionale de sănătate publică și a fost luată la solicitarea autorităților. Iar localurile de agrement și centrele sportive și-au suspendat activitatea. Prin astfel de măsuri, Consiliul raional Orhei își propune să prevină răspândirea coronavirusului.

Potrivit deciziei, toate localurile publice, spațiile de divertisment și instituțiile care nu prezintă o necesitate vitală pentru locuitorii din Orhei își vor suspenda activitatea. De marți, 17 martie, nici transportul public în raionul Orhei și municipiu nu circulă.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: Măsurile care le-am adoptat astăzi sunt stoparea transportului interurban, pe întreg teritoriul raionului Orhei, stoparea transportului tranzit care vine pe teritoriul raionului Orhei, închiderea autogării din raionul Orhei.

Măsurile luate reprezintă o necesitate majoră, susține conducerea orașului și a raionului. Autoritățile locale i-au îndemnat repetat pe cetățeni să nu iasă din casă, dacă nu au o urgență.

PAVEL VEREJANU primarul municipiului Orhei: Vor fi sancționați dur agenții economici care nu s-au conformat hotărârilor precedente, și mă refer anume la vânzările volante, stradale. Excepție fac magazinele alimentare, PECO, farmaciile, oficiile poștale și băncile.

Cu noile măsuri de securitate au fost familiarizați toți primarii din localitățile raionului Orhei. Totodată, medicul șef al Centrului de Sănătate Publică Orhei a reamintit că, atât în raion, cât și în municipiul Orhei, nu au fost înregistrate niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …