Știrea zilei

Măsuri drastice de la Guvern: Acces limitat în parcuri și interdicție pentru bătrâni de a ieși din case | VIDEO

Începând cu 25 martie va fi limitat accesul în unele spații publice, cum ar fi parcurile sau locurile de joacă pentru copii, a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale din 23 martie, transmite cotidianul.md.

Pentru a fi respectată această decizie vor fi implicați angajații Ministerului de Interne, dar și cei ai Ministerului Apărării.

„Este necesar deja la această etapă să implicăm și efectivele Ministerului Apărării. Vom antrena și forțele armate pentru întreținerea ordinii”, a declarat Ion Chicu.

În luna aprilie, pensiile vor fi distribuite acasă pentru a fi evitate aglomerările în oficiile poștale. În acest sens, Comisia pentru situații excepționale a interzis accesul persoanelor în etate părăsirea domiciliului fără o necesitate stringentă.

„Vom întreprinde toate măsurile pentru a-i asigura cu tot ce este necesar. Persoanele în etate trebuie să stea la domiciliu în această perioadă în care pericolul pentru sănătatea lor este foarte mare”, a declarat Chicu.

Premierul a mai spus că stațiile PECO nu vor mai avea dreptul să presteze servicii de alimentație publică.

O altă măsura despre care s-a discutat fi eșalonarea plății facturilor la serviciile comunale pentru luna aprilie, tot pentru a nu crea aglomerații în locurile în care acestea pot fi achitate. O decizie urmează a fi luată după discuții cu furnizorii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …