Știrea zilei

Măsuri de securitate împotriva coronavirusului, la alegerile parlamentare noi de la Hîncești

Alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 Hîncești vor avea loc în termenii stabiliți din timp de către Comisia Electorală Centrală, însă vor fi adoptate măsuri de siguranță sporite pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus, a declarat, pentru unimedia, președintele CEC, Dorin Cimil.

În contextul în care autoritățile au interzis toate manifestațiile publice din țară din cauza escaladării numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, CEC întreprinde, la rândul său, un șir de măsuri de precauție pentru a asigura un proces electoral fără pericole la alegerile de la Hîncești, programate pentru duminică, 15 martie 2020.

Președintele organului electoral central, Dorin Cimil a declarat, pentru UNIMEDIA, că reprezentanții CEC vor interveni pentru asigura un flux controlat de alegători, pentru a evita îmbulzeala și aflarea în aceiași încăpere a unui număr mai mare de 50 de persoane, în conformitate cu recomandările OMS.

„Am dispus asigurarea secțiilor de votare cu detergenți, dezinfectanți și am îndemnat la respectarea regulilor elementare de igienă”, a mai adăugat președintele Comisiei Electorale Centrale.

De asemenea, Dorin Cimil a declarat că a dispus coordonarea cu specialiștii din medicină a unor măsuri concrete de protecție atât a alegătorilor, cât și a membrilor secțiilor de votare, precizând că în scurt timp instituția va emite o circulară cu toate indicațiile necesare, care va fi transmisă responsabililor din teritoriu.

Amintim că începând cu marți, 10 martie 2020, în Republica Moldova au fost sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară până la data de 23 martie.

De asemenea, au fost interzise toate manifestațiile publice.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală nr. 38 se vor desfășura duminică, 15 martie 2020.

În cursa electorală pentru funcția de deputat au fost înregistrați 7 concurenți electorali: Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Vitalie Balinshi (ȘOR), Dorin Chirtoacă (PL), Grigore Cobzac (independent), Anatolie Postolachi (PLDM).

Funcția de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripţia nr. 38, şi-a dat demisia, fiind în incompatibilitate de funcție. El a fost ales în calitate de primar al orașului Hîncești.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …