Știrea zilei

Măsuri de protecție împotriva coronavirusului, pe Aeroportul Internațional Chișinău și în toate punctele vamale din țară | VIDEO

Poartă măști, își dezinfectează birourile zilnic și păstrează distanța atunci când verifică pașapoartele pasagerilor. Sunt doar câteva dintre măsurile speciale de protecție impuse de astăzi pentru toți polițiștii de Frontieră, care activează pe Aeroportul internațional Chișinău, dar și în punctele vamale din toată țară. La fel ca și pe aeroporturile din întreaga lume, persoanele cu febră, suspectate că ar fi contractat virusul ucigaș, sunt verificate suplimentar.

Despre simptomele și modalitățile de preîntâmpinare a riscurilor infectării cu virusul mortal au fost informați, în primul rând, vameșii și angajații Poliției de Frontieră, care zilnic interacționează cu mii de pasageri, veniți din toate colțurile lumii. Nu au fost trecute cu vederea nici măsurile de protecție individuală. În discuțiile cu pasagerii, aceștia sunt sfătuiți să păstreze distanța, de cel puțin un metru, și să poarte mască de protecție. Și birourile în care activează sunt aerisite și dezinfectate zilnic.

ANA MARCHITAN, ofițer de presă Poliția de Frontieră: Le-au fost comunicate toate măsurile de bază, în special igiena personală, respectarea distanței, purtarea măștii.

La trecerea frontierei, prin Aeroportul Internațional Chișinău, nu există un termovizor care ar înregistra temperatura corpului la fiecare pasager. Termoscanerul cumpărat în 2014, când exista riscul îmbolnăvirii cu virusul Ebola, s-a defectat, iar reprezentanții aeroportului nu au decis, deocamdată, dacă va fi reparat sau va fi procurat un alt dispozitiv. Până atunci însă, polițiștii de Frontieră utilizează un termometru digital. Până acum, nu a fost depistat niciun călător care să aibă febră.

ANA MARCHITAN, ofițer de presă Poliția de Frontieră: El nu detectează coronavirusul, doar arată dacă persoana are sau nu temperatură. În cazul în care sunt și alte simptome, sunt informați reprezentanții asistenței medicale.

Astfel de măsuri de protecție sunt aplicate la toate punctele de trecere a frontierei. Totodată, polițiștii încurajează cetățenii să-i anunțe dacă au interacționat cu cetățeni din China, au participat la aceleași evenimente sau au avut contact cu persoane care au vizitat țările asiatice, în ultimele 20 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Aeroportul Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea Aeronautică Civilă | VIDEO

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea …