Știrea zilei

Măsuri antiepidemice în orașul Taraclia! Străzile și spațiile publice, tratate cu dezinfectanți împotriva coronavirusului

Ample măsuri antiepidemice împotriva noului COVID-19 au loc în aceste zile în orașul Taraclia, condus de Veaceslav Lupov, primar ales din partea Partidului „ȘOR”. Străzile și spațiile publice din localitate sunt tratate cu soluții pe bază de clor a căror concentrații sunt coordonate cu specialiștii de la serviciile sanitare. Administrația orașului Taraclia va organiza, de mâine, transport gratuit pentru lucrătorii medicali, care sunt încadrați în serviciu la spitalul și policlinica din localitate.

Zilnic, în intervalul orelor 6.00-9.00, lucrătorii ÎM „Apă Canal” din Taraclia prelucrează minuțios străzile orașului cu soluție de clor. Unități de tehnică specială din gestiunea întreprinderilor de gospodărie comunală sunt antrenate în desfășurarea măsurilor, care vor fi făcute sistematic. Străzile Păcii, N. Kurcenko, N. Gogol, G. Kotovschi, Sovietică, Karl Marx, Lenin ș.a. sunt primele artere supuse măsurilor de dezinfectare.

Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov, a spus că sănătatea cetățenilor este o prioritate pentru autoritățile locale și că rezervele de dezinfectanți sunt suficiente pentru a face față pandemiei.

În paralel, autoritățile de la Taraclia desfășoară și o campanie de informare a populației privitor la măsurile antiepidemice.

Autoritățile orașului Taraclia au anunțat că din 21 martie va asigura cu transport gratuit lucrătorii medicali care merg la serviciu la policlinica și spitalul local.

Este de menționat că, în localitățile administrate, toți cei 43 de primari aleși din partea Partidului „ȘOR” întreprind acțiuni antiepidemice în contextul pandemiei de noul COVID-19.

De exemplu, la Orhei, sub conducerea primarului Pavel Verejanu, măsurile antiepidemice împotriva coronavirusului au fost demarate încă la 9 martie, înainte ca autoritățile naționale să dea indicații în acest sens în teritorii. Aici, în premieră pe țară, străzile și spațiile publice au fost dezinfectate și au fost aplicate măsuri energice în vederea stopării răspândirii virusului mortal.

De menționat că până în prezent, în Republica Moldova, potrivit informațiilor oficiale, au fost confirmate 49 de cazuri de infectare cu noul tip de COVID-19, 108 cazuri suspecte, un caz tratat și un deces.

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, în aer liber şi natură

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un bărbat de 62 de ani din Anenii Noi a fost răpus de Covid-19. Bilanțul deceselor ajunge la 641

Ministerul Sănătății informează despre un alt deces provocat de noul tip de coronavirus. Este vorba …