Știrea zilei

Marș la Orhei în cinstea independenței Republicii Moldova | VIDEO update

Evenimente de amploare în cinstea Zilei independenței la Orhei. Orheienii au participat la un marș devenit deja tradițional, pe parcursul ultimilor ani. Locuitorii Orheiului, împreună cu mai mulți oficiali și deputați ai fracțiunii Partidului Politic ”ȘOR”, însoțiți de fanfară și veterani ai războiul de pe Nistru, au mers prin centrul orașului și au depus flori la monumentul lui Vasile Lupu.

Centrul Orheiului a fost împânzit de sute de oameni, printre care veterani ai războiului de pe Nistru și mai mulți oficiali. Împreună au mers într-un marș pentru a sărbători ziua Independenței Republicii Moldova, urându-i pace, bunăstare și prosperitate:

„Suntem cu toții ieșiți la sărbătoare și e foarte bine. Trebuie să fim independenți permanent, nu numai astăzi. Dar și așa chiar și cu politicienii să se vorbească liber. Nouă nu ne trebuie nicio alipire. Să fim noi independenți. Eu mă bucur că suntem aici.”

„Să avem o țară prosperă, o țară bună. Să avem conducere bună la noi. Și să trăim bine în țară. Vedeți cum se scumpește totul, iar noi, pensionarii, avem pensie mică și iată asta. Dorim să fie bine în țară și în conducerea țării.”

ALEXEI VITALIE, veteran al războiului de pe Nistru: „Pentru mine personal, ca participant la lupte pentru integritatea țării, foarte mult înseamnă. Avem băieți care au luptat, au decedat pe câmpul de luptă, eu personal, că am fost comandant acolo, am avut băieți mulți care și-au dat viața, astfel noi comemorăm și pomenim băieții noștri care îs decedați. Și ne simțim ca stat independent, un popor bun, iată 28 de ani care au trecut – foarte mult înseamnă.”

La marș a participat și vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR” și deputatul în Parlament, Marina Tauber, care a transmis un mesaj de felicitare compatrioților.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Astăzi vreau să-i felicit pe toți concetățenii noștri cu această dată, ea într-adevăr este în inima noastră și în sufletul nostru și simbolizează în fiecare an un nou început pentru țara noastră iubită pentru țara noastră dragă. La mulți ani, Moldova noastră iubită!”

În această zi de sărbătoare alături de orheieni a fost și primarul interimar al municipiului Orhei Diana Memeț.

DIANA MEMEȚ, primar interimar al mun. Orhei: „Am avut 28 de ani pe parcursul cărora am făcut și greșeli dar am avut și victorii noi ca stat. Și am avut oportunitatea să învățăm din aceste greșeli și probabil a venit timpul ca să facem anumite concluzii și de acum în colo să facem alegeri potrivite pentru că bunăstarea acestui stat depinde de fiecare cetățean în parte, de fiecare din noi.”

Viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea, a venit și el cu un mesaj de felicitare pentru orheieni, aducând omagiu celor decedați în conflictul armat de pe Nistru și exprimându-și stima și  recunoștința deosebită față de veterani.

VALERIAN CRISTEA, viceprimarul municipiului Orhei: „Pentru independență și-au dat viața  peste 300 de moldoveni în războiul din Transnistria. Noi aducem un omagiu în fața celor căzuți, noi aducem un omagiu în fața veteranilor care sunt prezenți împreună cu noi,  aducându-ne aminte că independența țării nu se obține ușor.”

Cu un îndemn pentru cetățeni a venit consilierul local și președnitele fracțiunii „Pentru Orhei”,   Pavel Verejanu.

PAVEL VEREJANU, consilier local, președintele fracțiunii „ Pentru Orhei: „Stimați prieteni aici din inima Republicii Moldova,  vreau să îndemn tot poporul Republicii să se unească și să mergem la o construire a unui stat demn de a fi pe acest pământ. Vă mulțumesc, eu iubesc Moldova, iubesc Orheiul!

Marșul în cinstea zilei Independenței Republicii Moldova a devenit deja o tradiție la Orhei și se  organizează în fiecare an.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Strășeni: Un tânăr, găsit fără suflare în podul unei case

Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost depistat în podul casei bunicii sale. Descoperirea macabră …