Știrea zilei

Marina Tauber: Sunt sigură că comuna Ișcalău, în cel mai scurt timp, va deveni la fel de frumoasă și dezvoltată ca Jora de Mijloc

După trei decenii de beznă, locuitorii satului Doltu, din raionul Fălești, vor avea, în sfârșit, lumină pe toate străzile din localitate. Lucrările de instalare a unui sistem modern de iluminare stradală au început, iar oamenii spun că nu vor mai avea teamă să iasă din casă pe timp de noapte. Proiectul este implementat grație Partidului Politic ”ȘOR”, la inițiativa liderului formațiunii Ilan Șor.

Ziua în care a fost dat startul lucrărilor de instalare a sistemului de iluminare stradală a fost prilej de sărbătoare pentru toți locuitorii satului Doltu, din raionul Fălești. De la mic la mare, s-au bucurat că, după o așteptare de peste 30 de ani, drumurile din sat nu se vor mai scufunda în beznă pe timp de noapte.

„Bucuroși vom fi toți când o să avem lumină pe toate străzile, să fie iluminate toate străzile, să nu se teamă omul să meargă pe stradă.”

„Sate luminate – populație protejată. Dacă ar fi iluminare oamenii ar fi mai în siguranță, oricum este mai ușor de mers unde este lumină, atunci când este întuneric chiar este imposibil de circulat noaptea.”

„Am văzut în alte sate, foarte frumos, cu lumină. Mulțumesc lui domnul Șor, că se ține de cuvânt, ce spune aceea face, nu ca alții. Și fie ca mai departe să ne ajute.”

Motiv de bucurie are și primarul Galina Muntean, care le-a promis oamenilor că le va ilumina localitatea dacă își vor da votul pentru ea. Acum este mândră de faptul că nu și-a dezamăgit electoratul.

GALINA MUNTEAN, primarul comunei Ișcalău, raionul Fălești: „Sunt bucuroasă că mă susține Partidul ”ȘOR” și mulțumim frumos lui Ilan Șor, că promisiunile care le-am făcut pentru oameni – nu mi-e rușine să vin în satul acesta și în satul vecin și în satul meu și nimeni nu-mi spune că ai promis, de ce nu faci. Lucrul se face.”

La eveniment a fost prezent și deputatul din partea Partidului ”ȘOR” Marina Tauber, care a declarat că iluminarea stradală este proiectul cheie al formațiunii și va fi implementat în toate localitățile conduse de primarii din partea Partidului Politic „ȘOR”.

MARINA TAUBER, vicepreședinte Partidul Politic ”ȘOR”, deputat: „Eu sunt mai mult decât sigură că această comună, Ișcalău, în cel mai scurt timp, va fi o comună frumoasă și o comună dezvoltată, așa cum s-a întâmplat și în comuna Jora de Mijloc, unde eu am avut onoarea să fiu delegată de domnul președinte Ilan Șor și de echipa noastră în calitate de primar.”

Despre promisiunile electorale devenite realitate, la un an de la alegerile parlamentare, organizate în data de 24 februarie, anul trecut, a scris și președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, formațiunea pe care o conduce este singura care se ocupă de soluționarea reală a problemelor cetățenilor, restul partidelor se axează doar pe luptele politice.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Alte partide au irosit un an în luptele pentru putere și mișmașuri politice. Despre problemele oamenilor ei au cam uitat. În rezultat, produsele s-au scumpit cu 12%, prețul călătoriilor interurbane a crescut cu 25%, iar pensionarilor li se propune o indemnizație anuală de 700 de lei, ceea ce înseamnă câte doi lei pe zi.”

Recent, în satul Ișcalău, din aceeași comună, s-au aprins luminile pe drumurile din localitate, care a devenit prima care deține un sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri. De la începutul acestui an, în opt localități, în care au fost aleși primari din partea Partidului Politic ”ȘOR”, au fost instalate sisteme de iluminare stradală, iar până la sfârșitul acestui an vor fi implementate peste o sută de astfel de proiecte.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-04-03