Știrea zilei

Marina Tauber și Ilan Șor sunt gata să prezinte unui procuror independent probe despre implicarea mai multor persoane în jaful bancar | VIDEO update

Liderul Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, dar și vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, sunt gata să prezinte unui procuror independent probe despre implicarea mai multor persoane în jaful bancar, în special, ar fi vorba despre președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Declarația a fost făcută de către Marina Tauber în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Contactat de reporterul nostru, reprezentantul serviciului de presă al Legislativului ne-a spus că nu comentează declarații politice.

Marina Tauber a menționat că Partidul Politic ”ȘOR” este unul de opoziție și este supus presiunilor politice. Ea a arătat că dosarul său este unul politic și a criticat faptul că unele persoane implicate în jaful bancar care fac parte din actuala guvernare nu sunt cercetate penal. În special, deputatul s-a referit la președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, al cărei nume apare în raportul Kroll.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Eu până acum nu pot să vă spun din ce motiv am fost reținută. Dacă vorbim despre faptul că sunt menționată în raportul Kroll, atunci, în aceeași situație trebuie să fie și doamna Greceanîi. Nu că i-aș ura să stea în izolator, dar, dacă vorbim despre justiție corectă și egală pentru toți, înseamnă că ei trebuie să-i fie ridicată imunitatea, la fel ca și mie, și organele competente trebuie, cel puțin, să pornească o anchetă”.

Totodată, vicepreședintele Partidului ”ȘOR” a declarat că atât ea, cât și Ilan Șor dețin informații și dovezi despre implicarea mai multor persoane în jaful bancar, dar le vor prezenta doar unui procuror independent. Ea a menționat că în aceeași situație cu a sa este și liderul formațiunii, Ilan Șor, care a fost nevoit să se ascundă.

MARINA TAUBER: „Suntem partid de opoziție, suntem presați. Eu personal am fost sub arest în izolator. Președintele Partidului Politic ”ȘOR” are imunitatea parlamentară ridicată și nu poate să apară în spații publice, și noi am insistat pe asta, pentru că este un risc pentru viața și securitatea dumnealui. Avem mai multe informații și le vom face publice atunci, când vom avea un procuror neutru, european, ori, așa cum credem noi că este corect, va fi ales de popor@.

Marina Tauber a evitat să spună unde este Ilan Șor, da a lăsat să se înțeleagă că ar fi pe teritoriul Republicii Moldova.

MARINA TAUBER: „Domnul Șor este aproape de noi, mult mai aproape. Moldova este mult mai mare decât credeți. Nu o să spun și nu pot să spun că domnul Șor a plecat din țară”.

Amintim că, anterior, fracţiunea Partidului Politic ”ŞOR” a solicitat demisia preşedintelui Legislativului, Zinaida Greceanîi, pe motiv că numele său figurează în raportul KROLL.

Mai mult, reprezentanții fracțiunii au publicat dovezi, precum că soțul speaker-ului, Alexei Greceanîi, ar sta în spatele unei companii care a primit un credit de la Banca de Economii pe care nu l-a returnat. Ulterior, Zinaida Greceanîi a repins acuzațiile că familia sa ar fi implicată în devalizarea sistemului bancar.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …