Știrea zilei

Marina Tauber: Reprezentanții forțelor de ordine, trimiși la Peresecina de actuala guvernare, au trecut la presiuni și amenințări împotriva alegătorilor | VIDEO

Rezultatele alegerilor locale din satul Peresecina, raionul Orhei ar putea fi contestate de reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR”. Asta după ce membrii formațiunii au înregistrat mai multe încălcări din partea instituțiilor de forță, care ar fi intimidat alegătorii din localitate să voteze în favoarea unui alt candidat. În cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber a declarat că reprezentanții Blocului ACUM folosesc resursele administrative. Iar subdiviziunile controlate de Năstase și Guvernul Sandu sunt utilizate ilegal în interesele unui concurent. Totodată, formațiunea va transmite o sesizare în adresa Comisiei Electorale Centrale. Deocamdată, reprezentanții blocului ACUM, dar și ai instituțiilor vizate nu au răspuns la telefon pentru o reacție.

Marina Tauber susține că din primele ore ale dimineții, la Peresecina acționează organele de forță. Potrivit ei, aceste persoane umblă prin sat și acostează cetățenii, speriindu-i și cerându le să nu voteze candidatul din partea Partidului „ȘOR”.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Reprezentanții forțelor de ordine, trimiși în sat de actuala guvernare, au trecut la presiuni și amenințări împotriva oamenilor simpli – alegătorilor. Îi vizitează acasă, îi „vânează” pe străzi și îi „filtrează” la intrarea în secțiile de votare. O astfel de obrăznicie și fărădelege din partea reprezentanților puterii în ziua alegerilor nu a mai fost întâlnită în istoria Republicii Moldova. 

În aceste condiții, vicepreședintele Partidului ”ȘOR” declară că partidul pe care îl reprezintă ar putea cere anularea alegerilor din Peresecina.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Nu este exclus că mâine vom depune contestații necesare în acest sens. Vom vedea cum o să evolueze situația. Totodată, cred că dovezile pe care le deținem la moment deja ne dau această posibilitate ca să solicităm ca alegerile să nu fie validate în satul Peresecina.

În turul doi de scrutin, în Peresecina candidează concurentul din partea Partidului ”ȘOR” și cel din Blocul ACUM.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”