Știrea zilei

Marina Tauber: Prin abuzurile de la Hâncești, regimul Dodon pregătește fraudarea alegerilor prezidențiale

Deputații Partidului Politic „ȘOR” le-au solicitat marți, 10 martie, societății civile, forțelor politice democratice, observatorilor internaționali și comunității diplomatice să nu permită fraudarea alegerilor parlamentare noi din 15 martie din circumscripția uninominală Hâncești. Parlamentarii au mai solicitat monitorizarea atentă a evoluțiilor politice din țară și taxarea oricăror tentative a guvernării de a submina și mai mult instituțiile statului, scrie partidulsor.md.

În cadrul unui briefing organizat la Parlament, deputații Partidului „ȘOR” au condamnat „hotărârea abuzivă și vădit ilegală” a Comisiei Electorale Centrale privind cererea de anulare a înregistrării în campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești a candidatului Vitalie Balinschi.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” se declară convinsă că decizia respectivă este o comandă politică a președintelui Igor Dodon și vizează nu doar alegerile parlamentare noi de la Hâncești, dar și alegerile prezidențiale și, eventualele parlamentare anticipate, din toamna acestui an.

„Partidul Politic „ȘOR” constată că Republica Moldova se transformă într-o adevărată dictatură, în care Igor Dodon a acaparat toată puterea și instituțiile statului și subminează în ultimul timp și puterea judecătorească. Toate aceste acțiuni au drept principal scop obținerea unui nou mandat de șef al statului la alegerile prezidențiale din toamna acestui an și desigur rezultate care sunt dorite de Dodon la eventuale alegeri anticipate. Presiunile exercitate la Hâncești, în paralel cu încălcările pe care le comite candidatul guvernării și funcționarii de stat, mita electorală, oferită inclusiv, personal, de Igor Dodon la Hâncești, care este văzut acolo mai des, în ultimele săptămâni, decât la Condrița, reprezintă de fapt o pregătire pentru fraudarea alegerilor prezidențiale”, a declarat secretarul fracțiunii, Marina Tauber.

Amintim că peste 10.000 de persoane au participat marți la o acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, împotriva abuzurilor guvernării, cerând ca instanța să nu admită eliminarea din cursa electorală a lui Vitalie Balinschi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …