Știrea zilei

Marina Tauber: Liderii Partidului Socialiștilor mint și manipulează opinia publică pe tema miliardului furat | VIDEO

Liderii Partidului Socialiștilor mint de îngheață apele și manipulează opinia publică pe tema miliardului furat, iar deputatul și analistul socialiștilor Bogdan Țârdea, considerat ideologul PSRM, întrece toate măsurile. Este reacția vicepreședintelui Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, după ce socialistul Țârdea a scris recent că Partidul „ȘOR” s-ar pregăti de în contextul în care președintele Igor Dodon a anunțat, că va propune o lege cu privire la recuperarea miliardului. Șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Sterpu nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Într-o postare pe FB deputatul și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber scrie că afirmațiile socialistului Bogdan Țîrdea sunt manipulatorii și mincinoase în condițiile în care Tauber că a anunțat, la 6 februarie, într-o emisiune televizată, despre faptul că formațiunea politică pe care o reprezintă nu exclude organizarea unor proteste, după ce Igor Dodon a declarat că vrea o lege cu privire la recuperarea miliardului.

MARINA TAUBER, vicepreședinte Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Deci, nu Partidul ȘOR a anunțat proteste de frica legii lui Dodon, dar lui Dodon a început să-i tremure halatul după anunțul nostru. În încercarea de a minți iarăși oamenii, vine cu o nouă promisiune populistă, care va avea aceeași soartă ca toate minciunile lui.”

Marina Tauber mai amintește că Igor Dodon a promis încă în campania electorală pentru prezidențialele din 2016 că una din primele sale acțiuni va fi anularea legii miliardului, lucru care nu s-a întâmplat.

„Dodon este pe final de mandat, iar slugile sale sunt la guvernare de mai bine de jumătate de an. De ce nu au anulat până acum legea miliardului?”, se întreabă Marina Tauber.

Precizăm că, frecvent, deputatul socialist Bogdan Țârdea este vizat în rapoartele organizațiilor neguvernamentale care monitorizează spațiul public informațional la capitolul știri false și manipulatorii. Țîrdea nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

Menționăm că Igor Dodon a anunțat la 10 februarie că o parte din profitul Băncii Naționale va fi direcționat în bugetul de stat pentru a compensa mijloacele pe care trebuie să le plătească cetățenii Republicii Moldova în urma așa numitei „legi a miliarului”. Proiectul va fi examinat săptămâna aceasta la Guvern și va fi prezentat Parlamentului spre adoptare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …