Știrea zilei

Marina Tauber: Într-o zi, oamenii îl vor scoate din Președinție pe Dodon, iar noi îi vom ajuta să facă asta | VIDEO

Președintele Igor Dodon a capturat statul subordonându-și principalele instituții. Acuzațiile au fost făcute de vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, și au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate. Am încercat să obținem o reacție de la secretarul de presă al președintelui, dar Carmena Sterpu nu a răspuns apelurilor noastre. În cadrul aceleiași emisiuni, Marina Tauber a vorbit despre numeroase inițiative legislative sociale înregistrate de colegii săi de fracțiune, menite să îmbunătățească viața oamenilor, care însă nu au fost susținute de majoritatea parlamentară.

Vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Marina Tauber a menționat la un post privat de televiziune că nemulțumirea oamenilor față de actuala guvernare este în continuă creștere.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat Posibil, oamenii se vor trezi într-o bună zi și-l vor scoate din Președinție pe Dodon, care a capturat țara noastră. Noi neapărat vom ajuta poporul să facă asta.

Marina Tauber a mai menționat că reprezentanții formațiunii, din care face parte, au simțit pe propria piele efectele justiției din perioada fostei guvernări, atunci când a fost arestat Ilan Șor, dar din perioada actualei guvernări, când presiunile asupra unor deputați ai partidului „ȘOR” continuă.

Deputatul s-a referit și la numeroasele inițiative legislative înregistrate de membrii fracțiunii Partidului Politic „ȘOR” prin care au fost propuse soluții concrete de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor. Tauber a precizat că proiectele nu au fost elaborate doar de ochii lumii, așa cum fac alte grupuri politice.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: Dacă sunteți de părere că vom înregistra proiecte doar pentru a bate recordurile, așa cum fac alte fracțiuni, dar să nu schimbe nimic, nu, noi nu vom face așa. Unde este îmbunătățirea calității vieții cetățenilor? Când vorbesc de realizarea proiectelor, vorbesc despre drumuri, capitalul matern, iluminare, OrheiLand, colhozuri.

Marina Tauber și-a exprimat regretul că nicio inițiativă legislativă înregistrată de fracțiunea Partidului „ȘOR” nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. Ba mai mult, nici nu au primit aviz din partea Guvernului, motiv pentru care oamenii nu pot beneficia de aceste proiecte create cu scopul de a le îmbunătăți viața. În context, Tauber a reiterat îndemnul către alte fracțiuni parlamentare de a sprijine inițiativele sociale ale Partidului „ȘOR”. Potrivit ei, după votarea lor va fi clar scopul unor deputați: să reprezinte interesele alegătorilor sau să scrie postări frumoase pe Facebook.

Amintim că Partidului Politic „ȘOR” a anunțat, la începutul acestei sesiuni parlamentare, că a elaborat un șir de inițiative în domeniul social și economic. Unul dintre primele proiecte propuse a fost cel cu privire la stimularea revenirii cetățenilor moldoveni acasă. Documentul prevede un șir de măsuri, printre care: scutirea de taxe vamale la importul bunurilor personale și a automobilelor, scutiri la achitarea impozitului pe venit pentru cei care vor să-și lanseze o afacere, scutiri la cumpărarea poliţei de asigurare, facilităţi la procurarea locuinţelor, indemnizaţii unice şi alocaţii lunare, dar și alte beneficii. Printre alte proiecte legislative semnate de deputații fracțiunii „ȘOR” se mai numără acordarea gratuită a medicamentelor pentru pensionari și oferirea unor scutiri pentru magazinele sociale.

Totodată, fracțiunea urmează să lanseze un șir de inițiative privind penalizarea deputaților care nuși îndeplinesc promisiunile electorale, dar și acordarea unor împuterniciri sporite pentru parlamentarii aleși în circumscripțiile uninominale. Mai mult, partidul „ȘOR” intenționează să promoveze în continuare proiectul de modificare a Constituției, care prevede anularea imunității parlamentare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” cere guvernării măsuri urgente pentru reintegrarea concetățenilor reveniți acasă

Partidul Politic „ȘOR” cere măsuri urgente pentru crearea condițiilor pentru cetățenii moldoveni care decid să …