Știrea zilei

Marina Tauber: Inițiativele și comportamentul blocului ”ACUM” – folosirea cinică a cetățenilor | VIDEO

În timpul unui briefing de presă din 26 martie, Andrei Năstase și Maia Sandu au declarat că sunt gata să-și asume responsabilitatea pentru guvernarea țării, anunțându-și reciproc candidatura pentru funcțiile de președinte al parlamentului și prim-ministru. Liderii blocului „ACUM” au anunțat că formațiunea lor politică rămâne în opoziție și și-au exprimat poziția contra „regimului oligarhic”. Cu toate acestea, nu toate forțele politice din țară, în special candidați din noul Parlament, cred în sinceritatea liderilor ACUM. Vicepreședintele Partidului politic “ȘOR”, Marina Tauber a vorbit într-un interviu acordat jurnaliștii noștri, despre diferența dintre o opoziție reală și declarațiile abundente în discursurile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase.

În discursurile lor, Maia Sandu și Andrei Năstase critică în mod regulat actuala guvernare. Rețeta propusă de blocul ACUM pentru izbăvirea Moldovei de probleme economice, șomaj, nivelul scăzut de trai al populației este simplu – este suficient să schimbăm puterea actuală cu reprezentanții PAS și DA. Și toată lumea va fi fericită. În același timp, liderii celor două formațiuni parlamentare consideră că toți deputații din Parlament ar trebui să sprijine așa-numitele inițiativele anti-oligarhice propuse de aceștia. Și pentru aceasta, potrivit lui Nastase și Sandu, nu este nevoie de coaliție în Parlament. Dar pentru a oferi soluții în favoarea cetățenilor, trebuie să cunoașteți câte puțin despre aceste probleme, a declarat vice-președintele partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

”Singurele lor inițiative sunt de a atrage atenția asupra lor înșiși. Acest mercur, apoi altceva, apoi critică constantă față de alte partide. Să le punem o întrebare concretă: ce au făcut și ce urmează să facă în continuare?”, a declarat vice-președintele partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Aceasta este diferența principală dintre PAS și Da și partidul politic „ȘOR”, declarat și el de opoziție la prima convocare a noului Legislativ. Partidul „ȘOR” a demonstrat, prin faptele sale concrete, ce poate realiza și a propus un program concret pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor din întreaga țară. În același timp, potrivit Marinei Tauber, liderii politici care refuză să negocieze, prin acțiunile lor țintesc spre alegeri anticipate și folosesc termenul de „opoziție” doar pentru auto-promovare și speculații pe seama încrederii cetățenilor, opunându-se în mod constant inițiativelor care nu sunt propuse de ei.

”Am venit în parlament pentru popor, pentru popor și datorită lor. Așa că astăzi, nici una din partidele incluse în acest bloc, nici conducătorii săi, în special Maia Sandu, care au avut deja șansa de a fi reprezentați în guvern.  Nu a arătat, nu a făcut nimic concret pentru oameni.Aceste inițiative care vor fi importante pentru persoanele care își vor schimba viața spre bine vor fi sprijinite de noi. Nu vom acționa în același mod ca și ACUM, care este pur și simplu împotriva tuturor și pur și simplu critică toată lumea, dar în cele din urmă nu oferă nimănui nimic.”, a mai menționat vice-președintele partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Cu astfel de manipulări – cu opinia publică – trebuie de luptat, și-a exprimat convingerea Marina Tauber. Și tocmai dorința de a atrage atenția oamenilor asupra dublității politice a unor lideri precum Nastase și Sandu, ea explică gestul ei extraordinar la prima întâlnire a parlamentului .

”Puteți lua acest gest cu un zâmbet, a fost un gest foarte ironic. Și cred că un bun simț al umorului, chiar și în parlamentul nostru, nu ar trebui interzis. Dar, în spatele acestui gest, există o problemă destul de serioasă despre manipulări atât de arogante și nerușinate din partea blocului ACUM. Nastase și Sandu nu sunt pentru prima dată manipulați de opinia publică. În loc să meargă la sate pentru a rezolva problemele oamenilor , ei au decis să colecteze voturile la prezentarea lor ca victime.” , mai adăugat vice-președintele partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

În concluzie, Marina Tauber i-a sfătuit pe Maia Sandu și pe Andrei Năstase să petreacă mai mult timp în teritoriu, întrebândui pe cetățeni cu ce probleme se confruntă. Totodată, vicepreședintele Partidului „Șor” i-a amintit liderului Partidului Acțiune și Solidaritate că ar trebui să fie prezentă la ședințele Parlamentului, deoarece pentru aceasta deputații primesc un salariu din buget.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon confirmă cazurile de COVID-19 în instituția prezidențială și SPPS: „S-au infectat de la rude, soție medic sau soacră”

Șeful statului, Igor Dodon, susține că de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul instituției prezidențiale …