23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Marina Tauber: Ilan Șor nu a fost interesat niciodată de salariul de ales al poporului, dar de lucrurile concrete pe care le poate face pentru oameni | VIDEO

Ilan Șor va fi privat de drepturile salariale, indemnizațiile și compensațiile de deputat. Decizia a fost luată de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități din cadrul Parlamentului. Demersul secretariatului parlamentului a fost votat unanim. Totul, pentru că Ilan Șor a lipsit nemotivat de la ședințele Parlamentului. Contactată de noi, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, deputatul Marina Tauber, consideră ca decizia este una politică și nu ar avea nimic în comun cu legea și normele de drept. Tauber a precizat că pâna acum, fostul primar de Orhei a donat toate salariile de parlamentar și de edil.

După decizia de privare a lui Ilan Șor de salariul de deputat, viceprședintele PartiduluiPolitic ”ȘOR”, Marina Tauber, ne-a declarat că încă de la bun început, fostul edil de Orhei a donat salariul său în scopuri caritabile, doar nu s-ar fi lăudat cu acest lucru, nici până a deveni parlamentar, nici după asta.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat ”În opinia mea, calific acest pas ca fiind unul politic și care nu are nimic în comun cu contabilitatea, legile și normele. Cu atât mai mult, Ilan Șor nu este și nu a fost împotriva renunțării la salariu, dar și a altor plăți oferite în calitate de deputat. Este cert faptul că Ilan Șor a realizat mult mai multe lucruri în calitatea sa de deputat în comparație cu restul deputaților, majoritatea din ei ”doar participă” la ședințe și nu fac nimic. ”Rod” pantalonii și fustele, fără a scoate vreo vorbă în tot acest timp.”

În opinai Marinei Tauber, în Parlament există mult mai multe probleme decât demersul de lipsire a lui Ilan Șor de salariul de deputat. Chiar și așa, Ilan Șor va continua să acorde sprijin celor care au nevoie, a mai punctat deputatul.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: Consider că toți înțeleg că Ilan Șor nu a fost interesat niciodată de salariul de ales al poporului… dar de lucrurile concrete pe care le poate face pentru oameni! Cei care decid ce fac cu salariul Președintelui nostru nu au decât să decidă cum vor. Sperăm foarte mult ca acești bani să meargă în folosul oamenilor și a realizării unor proiecte concrete. Cel puțin așa a făcut până acum Liderul nostru. În ultimul timp, conducerea Parlamentului se gândește doar la confortul propriu, laptopuri, tablete și alte chestii.”

Menționăm că, potrivit juristului din Parlament, Ion Creangă, absenţele deputatului Ilan Șor de la ședințele Parlamentului, până în prezent au fost sancționate cu pierderea a 75% lunar din salariu şi din alte îndemnizaţii. Urmează ca, în baza demersul secretariatului Parlamentului, președintele Legislativului să emită un ordin privind suspendarea drepturilor salariale, la indemnizații și compensații a deputatului Ilan Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …