Știrea zilei

Marina Tauber cere sistemului judecătoresc să nu mai acționeze la comandă politică | VIDEO

Reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR” solicită actualei guvernări să înceteze presiunile asupra candidaților formațiunii la alegerile locale generale din 20 octombrie. În cadrul unei conferințe de presă, candidatul la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc, a vorbit despre faptul că magistrații Judecătoriei Telenești nu au ținut cont de dovezile prezentate de avocat și l-au exclus neîntemeiat din cursa electorală. Iar vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber cere sistemului judecătoresc să nu mai acționeze la comandă politică. Nimeni din responsabilii de la Guvern, Președinție, ministerul Justiției, dar și Andrei Năstase, nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție.

Vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber a solicitat politicienilor să se comporte în limitele legii.

Dacă voi, Dodon, Sandu și Năstase, și toți membrii voștri de partid puteți și aveți posibilitatea să învingeți, faceți acest lucru corect și cinstit pentru că tot ce se produce pe fundalul unei mici comune cu peste 4 mii de locuitori, demonstrează că sunteți neputincioși, iar candidații voștri sunt slabi, a declarat MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”.

Sergiu Labliuc a declarat că nu cedează și va continua să lupte pentru drepturile comunei sale.

Este un dosar rușinos. Este o confirmare compromițătoare atât pentru sistemul judecătoresc, cât și pentru clasa politică actuală în RM, a declarat SERGIU LABLIUC, candidat la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Partidul Politic ”ȘOR”

Sergiu Labliuc a fost exclus din cursa electorală, pe motiv că ar fi semnat careva acte, fiind degrevat din funcție. Avocații candidatului au depus o plângere la Curtea de Apel Chișinău și așteaptă decizia magistraților.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …