Știrea zilei

Marina Tauber către socialiști: Ce ați făcut voi timp de patru ani pentru satele voastre? | VIDEO

Presiunile asupra Partidului Politic ”ȘOR” continuă. În satul Seliște din raionul Orhei, care face parte din circumscripția nr. 18 și  este zona de răspundere a deputatului Ilan Șor,

Consiliul Local a decis majorarea taxei de impozitare anuală a Magazinului Social Mobil, la 100.000 lei. Taxa de impozitare este una colosală spun deputații Partidului ”ȘOR” și ar  putea duce la sistarea activității magazinului, care, la rândul său va afecta populația.

Astfel, decizia de majorare a taxei pentru magazinul mobil social care merge în comuna Seliște, din componența căreia fac parte satele  Seliște, Lucașeuca și Mana nu i-a făcut pe deputații formațiunii să lase mânile în jos.  Aceștia au mers în localitatea cu pricina pentru a rezolva problema. Au discutat cu oamenii, cu primarul comunei dar și consilierii, iar ulterior, ședința consiliului local la care urma să fie discutat subiectul cu privire la majorarea taxei pentru magazinul social a fost anulată, deoarece nu  întrunea toate condițiile legale. Cel mai furios de prezența Marinei Tauber a fost consilierul socialist, Andrei Țăruș.

Eu cred că magazinele sociale care vin și ajută oamenilor nu trebuie să fie… Trebuie să plătească … Desigur că da, dar nu 100.000 lei.

Marina Tauber a declarat că formațiunea din care face parte va monitoriza foarte atent activitatea consiliului din comuna Seliște și va depune toate eforturile ca magazinele sociale mobile să funcționeze în această comună în detrimentul intereselor înguste ale partidului socialist.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Nu am venit să mă cert cu socialiștii sau cu alte partide. Am venit în calitate de deputat să reprezint interesele oamenilor. Noi am aflat despre acest proiect de lege din partea oamenilor care m-au informat că ședința consiliului este convocată cu încălcări grave. Nu este pentru prima dată  când vorbim despre PSRM și vedem probleme sau încălcări ale regulamentului.”

Potrivit lui Tauber, în comuna Seliște peste 1.300 de persoane au nevoie ca magazinul social mobil să activeze, deoarece oamenii cu venituri mici pot să procure produse alimentare și de primă necesitate.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Nu este corect să continuăm răzbunări politice când vorbim despre proiecte sociale importante pentru oameni mai ales din satele țării nostre, unde noi cunoaștem că  nivelul de trai este foarte problematic.”

De asemenea, deputatul Marina Tauber a declarat că nu este surprinzător că majoritatea  parlamentară și în special partidul socialiștilor  inițiază  măsuri antisociale și blochează desfășurarea proiectelor lansate de Partidul ”ȘOR”. De asemenea, Marina Tauber a declarat că socialiștii la nivel de țară agravează situația cetățenilor, sporesc impozitele, majorează tarifele și reduc înlesnirile de care cât de puțin se bucura  societatea.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Nu înțeleg de ce doar din partea majorității parlamentare, din partea socialiștilor, care trebuie să implementeze  reforme și proiecte sociale, vin să implementeze mai multe proiecte și mai multe proiecte antisociale. Vorbim de tarife, de taxe și alte lucruri care s-au întâmplat în ultima perioadă de timp și iată, este exemplu foarte clar, în comuna Seliște unde ei vor ca magazinele sociale importante pentru oameni, inclusiv și pentru membrii lor să fie închise.”

Totodată, pe o rețea de socializare Marina Tauber le-a adresat și un mesaj socialiștilor: ”Vreau să Vă întreb, ce ați făcut voi timp de patru ani pentru satele voastre, cele în care aveți primari?! – și dacă e să ne accentuăm privirea, nu sunt puține – circa 50 de localități, unde mii de  oameni Vă așteaptă pentru a face viața lor mai confortabilă și mai ușoară. Voi nu ați făcut nimic, aportul vostru este nul, atunci Vă rog să ne dați nouă voie să fim alături de  aceste persoane! În curând vom avea alegeri locale și ii asiguram pe toți cetățenii țării noastre ca acolo unde vom avea primari din partea Partidului Politic „ȘOR” vom vrea condiții adecvate la nivelul orașului Orhei și incidente de acest gen la sigur nu vor exista.”

Am încercat să luăm o reacție de la partidul socialiștilor, purtătorul de cuvânt însă nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu. De asemenea, nici deputatul  Ion Ceban și nici Oleg Lipskii nu ne-a răspuns pentru o reacție.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetățenii R. Moldova care vor reveni acasă pe cale aeriană sunt obligați să achite și prețul pentru testul COVID-19

Cetățenii R. Moldova care vor reveni acasă pe cale aeriană, prin intermediul curselor charter organizate …