Știrea zilei

Marina Tauber a prezentat o analiză în care arată că guvernarea minte cetățenii în privința situației legate de COVID-19 | VIDEO

Guvernarea își minte cetățenii în privința situației grave provocate de pandemia de coronavirus, iar președintele Igor Dodon încearcă să interzică declarațiile politice pentru a-i împiedica pe oameni să cunoască adevărul. Declarația aparține deputatului Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber și a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate. Tauber a prezentat o analiză care arată că situația în Republica Moldova este cu mult mai gravă decât în întreaga regiune, în pofida declarațiilor făcute de premierul, Ion Chicu, care anunța că în țara noastră situația ar fi mai bună decât în alte state din preajmă, care luptă împotriva COVID-19.

Deputatul Marina Tauber susține că situația privind infecția cu noul coronavirus se agravează pe zi ce trece, iar autoritățile așa și nu au prezentat până acum un plan detaliat pentru depășirea crizei provocate de pandemie. Tauber a făcut referire la declarațiile recente ale premierului Ion Chicu, potrivit cărora în Moldova viteza de răspândire a infecției COVID-19 este cu mult mai mică decât în țările din regiune. Deputatul din partea Partidului „ȘOR” susține că analiza comparativă arată cu totul altceva, decât datele prezentate de către autorități. Potrivit ei, în perioada 1-5 aprilie, în Republica Moldova numărul cazurilor s-a majorat de la 395 la peste 800, adică s-a dublat, o creștere de 100%. În aceeași perioadă, în România, numărul de cazuri de COVID-19 s-a majorat cu 50%, în Ucraina cu 60%. În Ungaria numărul celor infectați a crescut, în perioada 1-5 aprilie, de la 465 la 633 de cazuri, iar în Bulgaria de la 392 la 473 sau mai mult de 20%.”, a menționat deputatul Partidului „ȘOR”.

Marina Tauber a mai menționat că autoritățile nu trebuie să ascundă gravitatea situației și să informeze corect cetățenii. Totodată, parlamentarul a declarat că, în pofida situației complicate, guvernarea nu a ținut cont de recomandările făcute în repetate rânduri de deputații Partidului „ȘOR” pentru a reduce consecințele crizei.

În acest context, Marina Tauber a mai spus că intenția anunțată de Igor Dodon de a introduce moratoriu asupra declarațiilor politice, pe perioada stării de urgență, este o nouă încălcare a libertății de exprimare și o tentativă de a ascunde starea de lucruri din țară, care este și așa complicată și se va agrava mai mult.

Am solicitat o reacție la cele declarate de deputatul Marina Tauber de la consilierul  prim-ministrului pe comunicare, Vitalie Dragancea.

VITALIE DRAGANCEA, consilierul prim-ministrului pe comunicare: Unicul lucru pe care îl face doamna Tauber astăzi este de a induce societatea  în eroare.

Totodată, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a spus că nu comentează  declarațiile politice.

Iar deputatul Partidului „Șor” Denis Ulanov a îndemnat personalul medical să nu ascundă problemele cu care se confruntă și să vorbească deschis despre abuzurile venite din partea celor aflați la guvernare. Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, deputatul scrie că aproape 300 de angajați ai sistemului medical ar fi infectați cu noul coronavirus. Ulanov susține că cifra este enormă și demonstrează încă odată că medicii noștri sunt slab echipați, iar guvernarea este indiferentă și iresponsabilă. Deputatul a mai scris că mai mulți avocați din țară, inclusiv apărătorii Partidului „ȘOR”, dar și compania juridică pe care o conduce, ar fi gata să le ofere medicilor, gratuit, toată asistența juridică de care au nevoie, pentru a stopa abuzurile și pentru a le asigura condiții decente de muncă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu și Năstase s-au întâlnit din nou. Despre ce au discutat

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderii PAS și Platforma DA, …