Știrea zilei

„Mariajul” PSRM – PD, coaliție cu rol subordonat direct președintelui? | VIDEO

Deputaţii democraţi, care nu au participat aseară la întâlnirea cu deputații socialiști și președintele Igor Dodon, nu exclud că au fost puse bazele unei coaliţii între noua conducere a Partidului Democrat şi Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Aceștia ne-au mărturisit că au rămas surprinși să afle din presă despre ședință și regretă faptul că întâlnirea a avut loc la nivel de președinți și vicepreședinți. Acum, spun ei, sunt în așteptarea unor explicații din partea liderului partidului Pavel Filip. În acelaşi timp, deputaţii din alte fracțiuni sunt de părere că preşedintele Igor Dodon încearcă să preia controlul asupra Partidului Democrat. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacţie la acest subiect.

SERGIU SÎRBU, deputat PDM: „Noi am fost miraţi să aflăm despre acestă şedinţă. Conducerea nu ne-a informat. Am aflat din presă despre această adunare. Am fost miraţi şi considerăm că ar fi fost corect să fie transparent şi să discutăm în partid despre asemenea acţiuni. Aşteptăm răspunsuri de la conducere să vedem ce au discutat şi ce planuri au.

-Credeţi că s-a discutat despre formarea unei coaliţii între PDM şi PSRM?

-Eu deja nu exclud nimic. Poate au fost puse bazele unor discuţii pe aceasta tema. Cred că totul este posibil.”

VLADIMIR CEBOTARI, deputat PDM: „Trebuie aceste întrebări să le adresaţi celor care au organizat şi au participat la această şedinţă. Nu știu ce să vă zic.”

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: „Dodon forţează nota şi încearcă să preia controlul plenar asupra PDM.

-Credeţi că ar fi vorba de o coaliţie între PSRM şi PDM?

– Vizibil. Cel puţin, ceea ce vedem noi, procesele merg spre asta, dar nu cred în situaţia actuală că poate fi o coaliţie egală. Această coaliţie dacă va fi, PDM va avea rol subordonat.

– Subordonat preşedintelui?

– Desigur. Nu se vor subordona socialiştilor, dar preşedintelui direct.”

LILIAN CARP, deputat PAS: „Ei încearcă să se ascundă din cauza că au loc alegeri prezidenţiale şi Igor Nicolaevici ştie foarte bine că dacă va fi o alianţă deschisă, la sigur, oamenii vor înţelege ce jocuri au făcut şi înainte, în legislativul trecut, şi cu atât mai mult, în prezent.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …