Știrea zilei

Mariajul PSRM-ACUM, pus la încercare | VIDEO

Mariajul temporar dintre socialiști și blocul ACUM este pus la grea încercare. Deputatul PSRM Vlad Batrâncea cere semnarea de urgență a unui acord politic permanent. Batrâncea înaintează și condiții.

Săptămâna viitoare documentul trebuie semnat. Ultimatumul este susținut de către Igor Dodon care laudă poziția lui Batrîncea și îi acuză pe aliații socialiștilor că scindează societatea. Textul acordului este ținut în secret deocamdată, iar unii deputați din Blocul ACUM recunosc că încă nu știu ce trebuie să semneze.

La două zile după dezvăluirile despre rivalitatea dintre PAS și PPDA, dar și despre criticile aduse socialiștilor și liderului lor neformal, Igor Dodon, făcute de către deputatul blocului

ACUM, Octavian Țîcu, deputatul PSRM:

„Vlad Batrâncea ripostează pe internet. Socialistul a scris pe pagina sa de Facebook că este nemulţumit şi regretă faptul ca unii deputaţi şi miniştri, exponenţi ai blocului ACUM vin cu declaraţii şi mesaje cu tentă geopolitică şi ideologică care riscă să afecteze alianţa de guvernare. El califică mesajele ca fiind nechibzuite și denigratoare, care nu contribuie la consolidarea coaliției de guvernământ și dinamitează eforturile conducerii țării de a soluționa problemele critice cu care se confruntă Moldova. Batrâncea trimite săgeți către aliați, declarându-se nemulţumit că nu toţi deputaţii blocului ACUM votează împreună cu PSRM. În aceste condiții, socialiștii înaintează un ultimatum aliaților”.

VLAD BATRÎNCEA:

”Insistăm pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”, se arată în mesajul lui Batrâncea.

Declarația este susținută de către președintele Igor Dodon care susține că majoritatea parlamentară, președinția și Guvernul trebuie să dea dovadă de înțelepciune și maturitate politică, dacă doresc să schimbe lucrurile în țară. La postarea lui Batrîncea a reacționat deputatul ACUM, Dumitri Alaiba care i-a îndemnat pe socialiști să se obişnuiască, deoarece aşa e democraţia, iar oamenii liberi au opinii diferite, nu sunt totdeauna de acord unii cu alţii și insistă pe propriile viziuni. Totodată, deputatul Sergiu Litvinenco a declarat pentru postul nostru de televiziune că nu a văzut acest acord, însă este gata să-l semneze după ce îl va examina.

Amintim că recent, deputatul ACUM, Octavian Țîcu a lansat acuzații dure în adresa șefului statului și al socialiștilor, declarând că cel mai mare pericol pentru toți este Igor Dodon pe care l-a numit toxic pentru socialiști și alianță. Potrivit lui Țîcu, tot mai puțini deputați din Blocul ACUM susțin „concubinajul” cu socialiștii, iar continuarea acestei alianțe sub orice formă, este nocivă. Purtătorul de cuvânt al șefului statului nu răspunde la apelurile noastre, iar socialiștii ne-au declarat că vor veni cu reacții după vacanță.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CEC a elaborat instrucțiunea privind desfășurarea alegerilor din toamnă în contextul pandemiei: Măști, mănuși și pixuri personale – obligatorii la secțiile de vot

Comisia Electorală Centrală (CEC) a elaborat proiectul Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a …