Știrea zilei

Mărfuri în valoare de 300.000 lei, reținute de vameși

Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute și bunuri de larg consum, estimate la 300.000 de lei, au fost depistate de către echipele mobile ale Serviciului Vamal și inspectorii chinologi.

În interval de doar câteva ore, aceștia au reținut patru loturi de mărfuri fără acte de proveniență, în baza informațiilor deținute de serviciile specializate ale Vămii.

Primul lot de bunuri a fost depistat în compartimentul însoțitorului de vagon al trenului Moscova-Chișinău, la intrare în țară prin postul vamal ”Volcineț”. Acționând în baza unei informații operative, vameșii au descoperit piese de schimb și accesorii pentru instalații de aer condiționat și cutii pline cu mărfuri de larg consum în cantități comerciale, ascunse în locuri speciale în tavanul vagonului, în vederea tăinurii de la controlul vamal.

Un alt caz a fost înregistrat pe o stradă din municipiul Chișinău, după ce echipele mobile au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism de marca Hyundai Santa Fe. Ca rezultat, în portbagajul SUV-ului, au fost depistate circa 200 de articole vestimentare, de igienă și alte bunuri, care, potrivit informațiilor deținute, fuseseră introduse în țară ilegal, fără achitarea drepturilor de import, fiind destinate comercializării.

Alte două rețineri au fost operate în urma controalelor efectuate la un punct comercial din capitală. Vameșii au ridicat articole vestimentare și de încălțăminte cu marcajele unor branduri renumite, fiind astfel susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CEC: Moldovenii stabiliți peste hotarele țării vor fi consultați pe subiectul deschiderii secțiilor de votare în străinătate | VIDEO

Moldovenii stabiliți peste hotarele țării vor fi consultați pe subiectul deschiderii secțiilor de votare în …