Știrea zilei

Manifestările în școli și vizitele în unitățile militare, interzise. Măsurile de prevenire a coronavirusului, impuse de autorități | VIDEO

Primăria Chișinău înăsprește măsurile de prevenire a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în instituțiile de învățământ. Și Ministerul Educației cere anularea manifestărilor interne în școli până la finele lunii martie, dar și interzicerea accesului persoanelor străine în instituţiile de învăţământ. Și Armata Națională interzice vizitele în unitățile militare, iar Parlamentul a suspendat vizitele cetățenilor pentru o perioadă nedeterminată. Totodată, Expoziția internațională Moldagrotech, programată pentru 11 – 14 martie, a fost anulată, anunță organizatorii. La eveniment erau așteptați peste o mie de invitați din nouă țări.

Armata Națională interzice vizitele în unitățile militare, iar Parlamentul a suspendat vizitele cetățenilor pentru o perioadă nedeterminată. Totodată, Expoziția internațională Moldagrotech, programată pentru 11 – 14 martie, a fost anulată, anunță organizatorii. La eveniment erau așteptați peste o mie de invitați din nouă țări.

În școli, în fiecare dimineață, va fi efectuat triajul elevilor, iar cei care au simptome suspecte vor fi examinați și izolați. Aceștia vor fi supravegheați până vor fi preluați de părinți sau ambulanță. De asemenea, angajații care au simptome de gripă sau infecţii acute ale căilor respiratorii le este interzis să se prezinte la locul de muncă. În legătură cu creșterea numărului de viroze și confirmarea primul caz de infectare cu noul coronavirus, Ministerul Apărării a interzis accesul persoanelor străine în unitățile militare. De asemenea, ostașii nu vor mai putea beneficia de concedii și nu vor mai fi organizate activități în masă.

Și Parlamentul a anunțat că, din data de 9 martie, vizitele de informare în incinta instituției sunt suspendate. Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a legislativului. În legătură cu situația din țară, autoritățile recomandă spălatul pe mâini cu apă şi săpun, utilizarea prosoapelor de unică folosinţă şi a dezinfectanţilor.

Totodată, este recomandată dezinfectarea încăperilor, informarea elevilor, angajaţilor şi a părinţilor despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu acest virus. Iar în caz de apariţie a focarelor de gripă şi infecţii respiratorii acute în instituţiile de învăţământ, vor fi anunțate imediat autoritățile. În același timp, călătoriile în afara țării sunt interzise pentru elevi, studenți sau angajații instituţiilor de învățământ.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte persoane au traversat frontiera RM în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a …