22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită unei inițiative a lui Ilan Șor | VIDEO Update

Încă 54 de tinere familii din municipiul Orhei au primit alocații suplimentare la cele de stat, de 7 și 10 mii de lei, la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Grație acestui proiect, dar și a altor programe sociale, realizate de echipa lui Ilan Șor pentru tinerele familii, natalitatea în municipiu a crescut cu 50%.

Îndemnizațiile oferite de primăria Orhei, cu sprijinul Asociației Obștești „Pentru Orhei” au fost transmise în prezența primarului de Orhei, Pavel Verejanu, al deputatului Partidului Politic ”ȘOR”, Marina Tauber și al președintelui Consiliului Raional, Dinu Țurcanu. Într-o intervenție live, cu un mesaj de salut a venit și inițiatorul proiectului, fostul primar de Orhei, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Sunt mândru că astăzi continuăm un proiect social important pentru orașul nostru. Orhei a fost și este unicul oraș din țară care oferă capital matern mai mare decât oferă statul. Și acest lucru va continua. Însă scopul nostru primordial nu este acesta, ci cel ca copiii dumneavoastră să crească într-un oraș modern, dezvoltat, curat și frumos.

MARINA TAUBER, vicepreședinte Partidul Politic ”ȘOR”, deputat: Toate inițiativele domnului președinte Ilan Șor au tendința să continue și în raionul Orhei, dar și în alte localități unde noi suntem reprezentați la nivel de administrație. Desigur că, ca și fracțiune parlamentară, noi continuăm promovarea acestor proiecte și la nivel național. 

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, susține că grație programului natalitatea a crescut simțitor în oraș.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Un proiect care a dus la majorarea natalității. Totodată, a contribuit ca cetățenii RM să se afle aici în Orhei, de altfel, de comun acord cu dumnealor, am dezvoltat pe parcursul acestor ani municipiul nostru. 

Tinerele familii au mulțumit autorităților locale, dar și inițiatorilor programului „Capitalul matern” pentru sprijinul acordat.

Acești bani vor ajuta foarte mult familiei noastre. Vom procura tot ce este necesar copilului. 

Un ajutor în plus pentru a crește și naște copii și a rămâne în țara asta, în acest oraș. 

Foarte necesari, pentru că degrabă ne mutăm în casă nouă și o să ne prindă bine pentru mobilă la copilaș. 

Din 2015 și până în prezent, în jur de 2.500 de familii din Orhei au beneficiat de alocația de 7 și 10 mii de lei. Pentru copii, la Orhei sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă o organizație teritorială a democraților părăsește rândurile formațiunii | VIDEO

Încă o organizație teritorială a democraților părăsește rândurile formațiunii. Potrivit deputatului din grupul parlamentar PRO …