Știrea zilei

Majoritatea Parlamentară, indiferentă față de probleme chișinăuienilor | VIDEO

Deși mirosul neplăcut din capitală afectează cetățenii de mai multe zile, deputații din majoritatea parlamentară se pare că nu sunt afectați de acest lucru, lăsând totul pe seama primăriei și a guvernului. Opoziția îi îndeamnă însă pe cei din PSRM și blocul ”ACUM” să se apuce de lucru.

Deși le-au promis rezolvarea problemelor în schimbul votului acordat de cetățeni, aleșii poporului pasează reponsabilitatea, atunci când sunt întrebați de problema mirosului urât care sufocă de-a dreptul locuitorii capitalei. Asta, deși recunosc că este o problemă mai veche cu care  se confruntă Chișinăul.

RADU MARIAN, deputat blocul ”ACUM”: „Nu, nu am fost. Este scandalos ce s-a întâmplat. Știu că este o problemă mai veche, de câțiva ani și toate instituțiile știau și abia acuma, când se întâmplă  ceva grav, reacționează.”

LIVIU VOVC, deputat blocul ”ACUM”: „De acest lucru se ocupă Guvernul și primăria, cei care sunt responsabili și competenți în acest domeniu. Nu ține de competența unui deputat de a se ocupa  de mirosul care se află în Chișinău.”

Unii deputați susțin că se ocupă doar de problemele cu care se confruntă oamenii din  circumscripțiile în care au fost aleși.

LILIAN CARP, deputat blocul ”ACUM”: „Eu, în calitate de deputat, am fost ales în circumscripția de la Criuleni-Dubăsari și  eu plec de câte ori este nevoie acolo, în circumscripția în care am fost votat.”

Iar unul dintre deputații socialiști a declarat că a mers la stația de epurare și a constatat  că vina este a conducerii anterioare, care a fost la cârma  primăriei capitalei.

VLADIMIR ODNOSTALCO, deputat PSRM: „Am fost și am văzut ce se întâmplă acolo. Vreau să menționez că tot ce se întâmplă acum în Chișinău sunt consecințele acelor fărădelegi a haosului din ultimii zece ani a lui Chirtoacă, atunci când funcționarii nu răspundeau de nimic. Și poftim, avem aceste urmări. Nu m-aș mira dacă vor mai apărea careva momente negative, în  ceea ce privește ecologia, pentru că în acest caz, de ecologie este vorba.”

Fostul primar, Dorin Chirtoacă nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile socialistului, însă anterior a declarat că problema mirosului care a inundat capitala este din cauza stației de epurare. De cealaltă parte, responsabilii de la întreprinderea Apă-Canal Chișinău au negat acuzațiile și au declarat că stația de epurare lucrează la parametrii normali, iar mirosul neplăcut  este cauzat de către unii agenții economici.  Deputații democrații sunt de părere însă că actuala guvernare nu ar trebui să dea vina de la unul la altul ci să coboare de pe baricade și să  rezolve problemele oamenilor.

MONICA BABUC, deputat PDM: „Nu doar lozinci și gătința pentru lupte. Lupta cea mai importantă  este pentru interesul cetățeanului, pentru buna lui condiție de viață și pentru prosperarea țării  noastre.”

NICOLAE CIUBUC , deputat PDM: „Lipsă de coeziune, de acțiune, de activitate promtă  în acest domeniu, fiindcă asistăm nu de o zi – două la mirosul urât din oraș, dar practic pe parcursul acestei  veri acest lucru  a fost simțit.”

Problema aerului urât mirositor din capitală a apărut acum câteva zile, învăluind, la început, sectorul Botanica. Atunci, mai mulți locuitori ai capitalei, dar și funcționari publici, presupuneau că este din cauza stației de epurare defecte.  În replică, Apă-Canal a precizat că sursa mirosului neplăcut nu vine doar de la stația de epurare. Pe marginea cazului au fost inițiate două cauze penale. Deranjați de mirosul urât care se simte de la Chișinău până la Anenii Noi, reprezentanții Asociației Obștești „Contra Mirosului râului Bîc 2016-2019”, vor organiza la data de 7  septembrie un protest autorizat în fața Primăriei Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …