Știrea zilei

Majoritatea parlamentară îi ia apărarea lui Andrei Năstase | VIDEO

Democrații au cerut în plenul Parlamentului audierea ministrului de Interne, Andrei Năstase. Potrivit lor, Năstase trebuie să prezinte explicații privind intimidarea și agresarea președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, dar și să facă o claritate asupra cauzelor prăbuşirii blocului  de la Otaci. Deputații PSRM și ACUM au refuzat însă să susțină aceste inițiative.

Din spusele  lui Jizdan, în ultimul timp, președintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, ar fi fost presat de către  anumite persoane pentru a-și da demisia. În acest sens, democratul a  cerut ca astăzi  ministrul MAI să vină în plen la audieri.

ALEXANDRU JIZDAN , deputat PDM: „La data de 26 iunie la ora 22:00, domnul Sergiu Rapcea a fost sunat de către o persoană necunoscută, invitat la o stație PECO din Anenii Noi. La fel a fost intimidat și i-a spus că reprezintă o structură de forță, fără a spune care anume,  spunându-i că dacă dorește  să nu stea la pușcărie să-și dea demisia.”

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului: „Cine este pentru a include în ordinea de zi de astăzi aceste audieri vă rog să   votați.”

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: „Doamnă președinte, nu este el persoana  care trebuie apărată.”

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului: „Nu a întrunit numărul necesar de voturi.”

Socialiștii și cei din blocul ”ACUM” nu au votat nici pentru ca Andrei Năstase să vină în plen pentru a prezenta din ce cauză s-ar fi prăbușit blocul de la Otaci și care este situația  oamenilor care au rămas fără locuinţe.

ION LEUCĂ, deputat PDM: „Să ne prezinte o situație reală. Ce se întâmplă acolo și lucrul acesta să fie cunoscut de toată țara.  E un caz ieșit din comun, unul extraordinar și nu ne dorim să facem show pe această tragedie a acestor cetățeni, dar vrem să știm adevărul și poate ne putem aduce și noi aportul prin experiența noastră de a rezolva problema, pentru că avem experiența cu blocul de pe bulevardul  Moscovei dacă țineți minte și guvernul de atunci s-a isprăvit cu misiunea care era pusă pe umerii  săi.”

În apărarea lui Năstase a ieșit deputatul ”PAS”, Igor Grosu care a spus că guvernarea i ar fi ajutat pe sinistrați.

IGOR GROSU, deputat PAS: „Nu parazitați pe nevoile oamenilor. Guvernul a făcut tot ce trebuie. A alocat resurse  și pentru alimente și pentru pagubele materiale.”

Amintim că un bloc de locuit de la Otaci s-a prăbușit în noaptea de 19 iunie.  În total, 46

IGOR GROSU, deputat PAS: „Nu parazitați pe nevoile oamenilor. Guvernul a făcut tot ce trebuie. A alocat resurse  și pentru alimente și pentru pagubele materiale.”

Amintim că un bloc de locuit de la Otaci s-a prăbușit în noaptea de 19 iunie.  În total, 46 de oameni, printre care 11 copii au rămas fără acoperiş deasupra capului. Anterior, premierul Maia Sandu dădea asigurări că data de 5 iulie este termenul limită pentru stabilirea ajutorului din partea statului. Sinistraţii însă au declarat că  banii din partea Guvernului întârzie şi că sumele negociate  nu ar acoperi pagubele cauzate.

Precizăm că, de mai multe ori,  deputații din opoziție au declarat că majoritatea parlamentară nu i au în considerație proiectele propuse de ei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Violeta Ivanov: Partidul „ȘOR” va propune majorarea indemnizației unice la nașterea primului copil până la aproape 16 mii de lei

Deputații Partidului „ȘOR” elaborează un proiect de lege ce prevede majorarea indemnizațiilor unice la nașterea …