4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Majorarea prețurilor la carburanți aduce nemulțumiri în rândul oamenilor | VIDEO

Din nou majorări de prețuri. Nici nu au reușit șoferii să se acomodeze cu prețurile noi, cum în această dimineață din nou au fost nevoiți să achite mai mult pentru carburanți. Administrația stațiilor PECO nu au oferit încă detalii referitor la această decizie.

Dimineața a adus vești proaste pentru șoferi. Panourile de la stațiile de alimentare au indicat prețuri noi, mai ridicate, pentru carburanți.

Potrivit noilor prețuri, pentru benzină șoferii vor plăti cu 55 de bani mai mult, pentru diesel cu 65, iar la gaz lichefiat, prețul s-a majorat în medie cu 1 leu și 30 de bani. Ne-am adresat administrațiilor benzinăriilor, pentru a afla cauzele acestor majorării, la care am primit răspuns că vor veni mai târziu cu un comentariu oficial. Majorarea prețurilor la carburanți aduce nemulțumiri în rândul oamenilor.

„Ar fi de dorit să scadă. Este periculos, lumea nu are salarii, cu ce să plătească?”

„Dacă au ridicat prețurile la motorină, gaz, benzină, se mărește și la transport. Și mai greu e de trăit în țara asta.”

„Rău, clar lucru, că salariul stă pe loc și toate se măresc. Este o mare problemă mare, dar vrei nu vrei vom cumpăra.”

Nu toate benzinăriile au mărit prețul la carburanți însă, potrivit declarațiilor oferite pentru postul nostru TV de către reprezentanții benzinăriilor, scumpirea va fi înregistrată la toate stațiile PECO.

Conform regulamentului în vigoare în cazul modificării prețurilor companiile în termen de 3 zile din data aplicării noilor prețuri trebuie să prezinte ANRE calculele care au dus la modificarea prețurilor la panou. Până în prezent, ANRE nu a primit nici o informație referitor la modificările prețurilor pentru produsele petroliere de la operatorii de pe piață.

Reamintim că ultima dată prețurile au fost majorate în data de 10 ianuarie. În mediu, prețul pentru benzină și disel a crescut cu 40-50 de bani, iar pentru gaz, oamenii achitau cu 70 de bani mai mult.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Reacția celor vizați în imaginile făcute publice de Ilan Șor: Nu am văzut, nu suntem la serviciu, nu comentăm | VIDEO

Am încercat să obținem reacții de la cei vizați în imaginile făcute publice de către …