22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Maia Sandu vrea reforme în justiție cu mâinile lui Saakașvili | VIDEO

Maia Sandu își dorește ca fostul președinte georgian Mihail Saakașvili și specialiști georgieni să participe la reformarea Justiției din Republica Moldova, dar a spus că statul nu are bani să le plătească serviciile și așteaptă finanțare externă. Nu se știe însă care va fi reacția președintelui Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon la intenția Maiei Sandu, de  a-l implica pe anti-rusul Mihail Saakașvili în treburile interne ale țării noastre. 

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că discută cu specialiști din fosta echipă georgiană a lui Mihail Saakașvili despre posibilitatea implicării lor, în calitate de experți, în procesul de reformare a Justiției din Republica Moldova și chiar se află „la etapa la care elaborează aceste proiecte”.

Potrivit sputnik.md, declarația prim-ministrului vine la puțin timp, după ce Sandu s-a întâlnit cu Saakașvili în timpul vizitei  în Ucraina. Despre aceasta ne vorbesc și pozele postate de fostul președinte georgian, pe faceebook, unde cei doi apar, alături de noul ministru moldovean de externe, Nicu Popescu.

Deocamdată, însă, a spus Maia Sandu, există un impediment pentru implicarea plenară a specialiștilor georgieni, și anume – lipsa banilor în Bugetul de Stat al Republicii Moldova pentru  cazarea și remunerarea lor.

Nu se cunoaște însă, care va fi reacția șefului Statului, Igor Dodon la ideea Maiei Sandu, de a-l implica pe anti-rusul Mihail Saakașvili  în reformarea justiției Republicii Moldova. Asta, în condițiile în care fostul președinte gerorgian, în nenumărate rânduri critica dur acțiunile președintelui rus,  Vladimir Putin, inclusiv după anexarea Crimeii de către Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …