Știrea zilei

Maia Sandu: Reprezentanții lui Igor Dodon s-ar fi întâlnit cu Vlad Plahotniuc

Reprezentanții lui Igor Dodon s-ar fi întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Cel puțin asta a declarat fosta prim-ministră Maia Sandu, într-un interviu pentru go4media.ro.

Potrivit liderei PAS, deturnarea Guvernului Sandu era negociată încă din septembrie, scrie unimedia.info.„În momentul în care ne-am asumat răspunderea ne-am gândit la oamenii care așteaptă ca Republica Moldova să devină, asemeni României, un stat în care corupții să stea la pușcărie. Aveam deja informații că Dodon poartă negocieri cu parlamentarii lui Plahotniuc și știam că se pregătește debarcarea guvernului. Moțiunea PD-ului, retrasă după asumarea răspunderii guvernului, nu a fost întâmplătoare. Indiferent dacă noi mergeam sau nu pe calea asumării, demiterea guvernului era pusă deja la cale”, a declarat Maia Sandu.

Sandu spune că aceste scenariu este confirmat și de viteza cu care au reușit să învestească guvern. „În 24 de ore au identificat prim-ministrul, au negociat echipa PSRM-PD și au scris și programul de guvernare. Evident, acest lucru este imposibil a fi realizat atât de repede. În realitate, discuțiile aveau loc demult și au fost în continuarea negocierilor purtate în mai-iunie între Dodon și Plahotniuc. Pentru că și lui Dodon, și celor din PD le este frică de justiție liberă. Atunci când promovezi măsuri împotriva corupției, cei mai aprigi contestatari sunt exact corupții, nu-i așa? Exact asta s-a întâmplat la Chișinău”.

„Așa cum am menționat mai devreme, nu cred că lucrurile s-au făcut fără știrea lui (n.r. Vlad Plahotniuc). Nu am dovezi în acest sens, dar se vorbește că oamenii lui Dodon s-au întâlnit cu Plahotniuc în aceste zile.

Mai mult decât atât, în actualul Guvern se regăsesc foști miniștri și înalți demnitari ai lui Plahotniuc la ministere-cheie – economie, finanțe – și în fruntea Guvernului. Ion Chicu a fost ministrul lui Plahotniuc, devenind ulterior consilierul lui Dodon și acum prim-ministru. Ministrul lui Plahotniuc și prim-ministrul lui Dodon, acum câteva săptămâni, a simțit nevoia să se exprime pe Facebook pentru a acuza Uniunea Europeană de furtul miliardului. Mesajul său denigrator îl cunosc toți reprezentanții UE. Este bine ca și dumneavoastră, la București, dar și la Bruxelles, să știți cu ce ipocriți aveți de-a face” , se mai arată în interviu.

Nimeni din cei vizați, nu a venit cu reacție în urma acuzațiilor aduse.

Unimedia amintește că pe 12 noiembrie, deputații PSRM și PD au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Astfel, actualul Executiv a fost demis cu votul a 63 de deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …