Știrea zilei

Maia Sandu, în prima sa vizită oficială la București | VIDEO

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi în prima sa vizită oficială după preluarea mandatului, la București. Maia Sandu mai este însoțită și de vice-premierul Andrei Năstase. Vizita a început cu o întrevedere cu președintele român Klaus Iohannis.

În cadrul unei conferințe de presă comună, Sandu i-a mulțumit României pentru sprijinul acordat, iar președintele țării vecine, Klaus Iohannis a promis deblocarea asistenței financiare europene pentru Moldova.

Președintele României a declarat că țara sa va susține deblocarea asistenței financiare europene pentru Republica Moldova, dar și trimiterea de experți europeni. la fel, va susține și reglementarea problemei din Transnistria cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova.

KLAUS IOHANNIS, președintele României: „Eu cred cu tărie că UE, în conformitate cu angajamentele asumate față de RM, prin parteneriatul estic, prin strategia globală a UE, trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor cetățenilor din RM. România, în coordonare cu partenerii săi europeni, va susține deblocarea asistenței financiare pentru RM.”

La rândul său, premierul moldovean Maia Sandu a declarat, că parteneriatul politic semnat de Blocul „ACUM” cu socialiștii lui Igor Dodon este, într-adevăr, unul mai puțin obișnuit, dar era singura soluție pentru a scăpa de fostul regim. În cadrul vizitei mai este programată întâlnirea oficialilor moldoveni cu premierul României, Viorica Dăncilă.

Vizita în România a premierului Maia Sandu este prima vizită oficială de la preluarea mandatului.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

„Ajută-l să plece”: Pro Moldova a lansat o campanie anti-Dodon

Partidul Pro Moldova a inițiat o campanie împotriva președintelui Igor Dodon. În acest scop, formațiunea …