22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Maia Sandu, din nou nemulțumită | VIDEO

Maia Sandu este din nou nemulțumită. De eceastă dată ea s-a arătat deranjată de decizia Consiliului Superior al Procurorilor de a anunța concurs pentru funcția de procuraor general. Reacția președintelui CSP nu s-a lăsat mult așteptată.

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor de a organiza concurs pentru desemnarea unui nou procuror general, este o sfidare a așteptărilor oamenilor, susține premierul.

Maia Sandu:

„Acest consiliu a arătat de nenumărate ori că se crede mai presus de orice lege și mai presus de interesul național. Nu vă ascundeți în spatele autonomiei, căci mai presus de interesul național. Nu vă ascundeți în spatele autonomiei, căci autonomia nu vă permite să mergeți împotriva spiritului legii și a dreptății.”

ANGELA MOTUZOC președinte CSP:

„Sfidarea cărei legi? Legea actuală spune că trebuie de anunțat concurs pentru suplinirea funcție de procuror general. Legea este în vigoare și CSP se conduce doar după lege. Cum ar fi credibil un Consiliul al Procurorilor, dacă nu s-ar conduce de lege?”, a declarat, în replică, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc.

Potrivit Maiei Sandu, guvernul se va implica mai mult în procesul de selectare a noului procuror general. Va fi creat un Birou de combatere a corupției și reformă a justiției pe lângă premier, iar judecătorii și procurorii vor fi evaluați de către experți străini. Până a se coaliza cu socialiștii, Maia Sandu declara că în fruntea instituțiilor de forță trebuie aduși specialiști străini. Igor Dodon este însă, categoric împotriva acestui lucru. Presa a scris că actualul procuror general interimar este agreat de către șeful statului și este un apropiat de-al vicepremierului Andrei Năstase. Dumitru Robu a recunsoscut că este finul unei cumetre de-a lui Năstase, dar refuză deocamdată să răspundă oricăror acuzații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ex-vicepreședinte PPDA: Blocul ACUM a fost un pas eronat și nu mai există ca formațiune politică | VIDEO

Ex-vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, unul dintre fondatorii PPDA, Stanislav Pavlovschi, dă vina pe Maia …