Știrea zilei

Maia Sandu ar fi primit un milion de dolari de la magnatul american George Soros | VIDEO

Pe când era ministru al Învățământului, Maia Sandu ar fi primit un milion de dolari de la magnatul american George Soros, pentru implementarea reformelor în educație. Declarația a fost făcută de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, în cadrul unei emisiuni televizate la postul de televiziune TVR-Moldova.

În cadrul emisiunii, fostul premier a fost întrebat despre relația sa cu liderul PAS, Maia Sandu. Iurie Leancă a declarat că are o comunicare destul de bună cu ea, încă de când aceasta era ministru al Educației. Mai mult, Leancă i-ar fi transmis, personal, Maiei Sandu un milion de dolari din parte magnatului american George Soros.

„Cu Maia Sandu nu am o problemă de comunicare. Am fost în aceeași echipă. Ne-am susținut și, în special, eu am susținut-o foarte mult în calitatea ei de ministru al Educației. Și cu bani de la Soros, apropo. Când am fost la el în apartament, la New York, m-a întrebat: „Cu ce pot să ajut. Uite, îți dau un milion de dolari”. Am zis: hai pentru educație. Și o parte s-au dus pentru specialiști, să ajute cu curricula la Ministerul Educației, și o parte s-a dus pentru clase moderne, pentru 11 sau 12 școli din Republica Moldova, selectate de către Fundația Soros”, a spus IURIE LEANCĂ, fost premier al Republicii Moldova.

Cu toate acestea, trebuie să accentuăm că George Soros are o reputație destul de controversată. Pe lângă suspiciunile de fraude financiare, mai mulți experți cred că în spatele acestei susțineri a reformelor din educație, se ascunde nimic altceva de cât o încercare de a manipula cetățenii Republicii Moldova și de a-i îndepărta cât mai mult de Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Datele celui mai recent sondaj: PP „ȘOR” – în Top 3 cea mai influentă forță politică. Ilan Șor – al treilea cel mai important politician | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” este a treia cea mai importantă forță din Moldova, iar liderul formațiunii, …