Știrea zilei

Mai mulți deputați socialiști, audiați la PG, în cadrul dosarului finanțării ilegale a PSRM | VIDEO

29 de persoane urmează a fi audiate de procurori în dosarul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor din străinătate. Printre ei se numără și mai mulți deputați socialiști. Anunțul a fost făcut de procurorul general după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Potrivit lui Alexandru Stoianoglo, dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM se află în proces de acumulare a probelor și deja au fost identificate 29 de persoane, pe conturile cărora sau făcut, acum câțiva ani, transferuri de bani din Bahamas, care ar avea legătură cu finanțarea Partidului Socialiștilor.

Șeful Procuraturii Generale a mai adăugat că, o parte dintre cei vizați au fost deja audiați fără, însă a oferit nume, menționând că presa a scris despre ei. Stoianoglo a mai adăugat că atât timp cât Viorel Morari era șef la Procuratura Anticorupție, pe dosar nu s-a făcut nimic. Morari însă, declara anterior că ar fi fost înlăturat din funcție anume pentru că a reluat examinarea acestui dosar. Recent însă, el a spus că patru deputați socialiști vizați în dosarul privind finanțarea PSRM din surse externe urmau să fie lipsiți de imunitate, dacă el nu ar fi fost înlăturat de la conducerea instituției.

Morari, susține că a solicitat informații de la Serviciului Fiscal de Stat despre veniturile a zeci de persoane din anturajul președintelui Igor Dodon, inclusiv foști sau actuali deputați. Procurorii au bănuit că aceștia au beneficiat de împrumuturi dubioase de zeci de milioane de lei din partea unei companii din Bahamas, iar banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea campaniei electorale a lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale din 2016. Printre cei care se regăsesc în sesizarea trimisă de Morari la FISC se numără deputații socialiști Corneliu Furculiță, Petru Burduja, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. Anterior, deputații vizați au negat toate acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul, alți 195 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, în ultimele 24 de ore. Victimele …