Știrea zilei

Mai mulți deputați, excluși din comisii și delegații internaționale. Adrian Candu: Coaliția PSRM-PDM a încălcat legea | VIDEO

Deputatul Ilan Șor a fost exclus din delegația statelor membre ale CSI, iar parlamentarul din partea Partidului „ȘOR” Marina Tauber nu se mai regăsește printre membrii delegației Moldovei la Adunarea Parlamentară a Statelor Membre ale Proceselor de Cooperare în Europa de Sud-Est. Componența delegațiilor internaționale, dar și a mai multor comisii parlamentare, au fost modificate astăzi cu votul deputaților socialiști și democrați.

Deputatul Marina Tauber a fost deranjată de faptul că nu se mai regăsește printre membrii delegației desemnate la Adunarea Parlamentară a Statelor Membre ale Proceselor de Cooperare în Europa de Sud-Est, iar Vadim Fotescu a fost eliminat din funcția de președinte al delegației.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Fără opinia fracțiunii noastre eu am fost introdusă în delegația Francofonă.  Președintele fracțiunii Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, a fost exclus din delegația statelor membre ale CSI. Spuneți-mi vă rog pe cine dumnevoastră ați consultat pe această întrebare?

VASILE BOLEA, președintele Comisiei Juridice: S-a luat în considerare, încă o dată explic, regulamentele organizațiilor și delegațiilor internaționale.

Și membrii grupului parlamentar PRO MOLDOVA Andrian Candu și Vladimir Cebotari au fost excluși din delegația Moldovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, iar în locul lor au fost desemnați deputați democrații Ruxanda Glavan și Nicolae Ciubuc. Candu a mai fost exclus din Comisia Juridică și transferat în Comisia de control al finanțelor publice. Fostul președinte al Parlamentului susține că modificările operate încalcă prevederile Regulamentului Parlamentului și nu exclude că se va adresa în judecată.

ANDRIAN CANDU, lider grupul parlamentar PRO MOLDOVA: Majoritatea parlamentară formată din Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, astăzi, a încălcat și legea cu privire la Regulamentul Parlamentului și legile internaționale legate de funcționarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Deci, consideră că dacă au votul, pot să facă orice și să abuzeze.

Iar Sergiu Sîrbu a rămas fără fotoliul de secretar al Comisiei juridice, fiind înlocuit de democratul Agache Angel, inclusiv în delegația țării noastre la Adunarea Parlamentară a OSCE. Și deputatul neafiliat Octavian Țîcu nu mai face parte din Adunarea Parlamentară a Moldovei și a Republicii Polonia.

OCTAVIAN ȚÎCU, deputat neafiliat: Eu tot pot exclude și dinți din gură și alte lucruri. Vă rog foarte frumos să tratați cu respect deputații și să respectați regulamentul.

Schimbările operate au fost propuse de membrii Biroului Permanent al Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputații Partidului „ȘOR” vin cu un nou proiect: Farmacii sociale mobile în toată țara până la sfârșitul anului | VIDEO

Deputații Partidului Politic „ȘOR” propun crearea farmaciilor mobile în toată țara. Parlamentarii au elaborat și …