Știrea zilei

Mai mulți ani de închisoare pentru ucigaşul celor doi prieteni găsiţi înjunghiaţi mortal într-un apartament

Dublu omor a avut în noaptea de 2 septembrie 2018 într-un bloc de pe strada Trandafirilor, din sectorul Botanica al Capitalei. Unul dintre bărbați a fost înjunghiat în piept, iar altul a fost găsit cu gâtul tăiat. Tânărul din Cantemir care a omorât victimele a fost condamnat la 24 de ani de închisoare.

La contestaţia procurorilor, Curtea de Apel Chişinău a agravat sentinţa inculpatului care în toamna anului trecut şi-a omorât doi prieteni, aplicându-i o pedeapsă definitivă de 24 de ani închisoare, în penitenciar de tip închis. De asemenea, acesta a fost obligat de a achita în contul reprezentanţilor victimelor a unui prejudiciu moral şi material de 326 mii de lei.

Cazul, despre care publicul a fost anterior informat, a avut loc în dimineaţa zilei de 2 septembrie 2018, într-un apartament de pe strada Trandafirilor, din sectorul Botanica.

Potrivit probatoriului, inculpatul şi victimele făcuse cunoştinţă în ajun, la o discotecă din capitală, după care au mers împreună acasă la una dintre victime. Profitând de faptul că bărbaţii au adormit sub influenţa alcoolului, inculpatul i-a înjunghiat mortal, după care a sustras din apartament bunuri estimate la peste 37 de mii de lei, părăsind ulterior locul faptei.

Corpurile victimelor, de 30 şi 31 de ani, au fost depistate a doua zi după tragedie, de mama unuia dintre aceştia.

Inculpatul a fost identificat şi reţinut la scurt timp, iar până la condamnare s-a aflat în arest.

Acesta are 21 de ani, este locuitor al raionului Cantemir, şi mai este vizat în alte patru cauze penale pentru comiterea mai multor tâlhării şi jafuri.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ordin de la minister în toate instituțiile de învățământ, din cauza infecțiilor respiratorii și gripei

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) a expediat vineri, 31 ianuarie, în adresa organelor locale …