Știrea zilei

Mai multe țări din UE resping produsele furnizate de China împotriva coronavirusului

Mai multe ţări europene au respins kiturile de testare şi echipamentele de protecţie fabricate în China după ce au fost depistate mai multe probleme, ridicând semne de întrebare cu privire la calitatea acestora, scrie cotidianul.md cu referire la BBC.

Olanda, Spania şi Turcia susţin că au avut probleme cu aceste produse, în condiţiile în care Europa devine tot mai dependentă de importurile chineze odată cu creşterea cazurilor de Covid-19.

Sâmbătă, ministrul olandez al Sănătății a respins un lot de 600 de mii de măști ce proveneau din China. Echipamentul a ajuns în țară la 21 martie, iar o parte fusese deja distribuit personalului medical. Oficialii olandezi au spus că măștile nu se potrivesc și că filtrele lor nu funcționează așa cum era prevăzut, deși aveau un certificat de calitate.

Iar Spania a avut probleme în legătură kiturile de testare cumpărate din China. Autoritățile de la Madrid au cumpărat sute de mii de teste, dar cel puțin 60 de mii dintre ele au nu au putut stabili dacă pacienții erau infectați.

Turcia a anunțat, de asemenea, că a depistat că o parte din kiturile de testare comandate de la companii chineze nu erau suficient de exacte, deși aproximativ 350.000 din teste au funcționat bine.

China a oferit în ultima perioadă ajutoare umanitare în lupta cu pandemia de coronavirus mai multor state, inclusiv Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că au achiziționat aproximativ 100 de mii de teste din China, care urmează să ajungă zilele viitoare în țară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …