Știrea zilei

MAEIE despre tirurile și autocarele cu moldoveni care staționează la hotarele mai multor țări

Autocare cu cetățeni ai R. Moldova și tiruri cu mărfuri sunt blocate la hotarele mai multor țări din Europa. Situația este creată de restricțiile de traversare a hotarelor impuse de statele respective. Serviciul de presă al Ministerul Afacerilor Externe a declarat pentru AGORA că autoritățile R. Moldova mențin legătura cu conaționalii noștri și încearcă să deblocheze situația.

Mai multe camioane au rămas blocate, la hotarul dintre Slovenia și Italia. Luni, unul dintre șoferii de tir Anatolie Sanduța a publicat imagini cu zeci de tiruri blocate în Italia încă de vineri. Potrivit bărbatului, staționează doar mașinile din R. Moldova, în cazul tirurilor din altă țară situația fiind deblocată.

MAEIE confirmă că autocare cu cetățeni moldoveni staționează și la hotarul cu Ucraina, trecerea fiind restricționată. Autoritățile din R. Moldova dau asigurări că comunică cu autoritățile ucrainene, cu departamentele consulare și întreprind toate măsurile ca să fie rezolvată situația.

„Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta, acreditată prin cumul pentru Slovenia, și Consulatul Republicii Moldova de la Padova au întreprins în aceeași zi demersurile necesare către autoritățile slovene, ungare și italiene și se află în comunicare permanentă cu autoritățile menționate pentru coordonarea aspectelor tehnice de tranzit ale camioanelor pe tot traseul spre Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Totodată, cetățenii R. Moldova, care se află peste hotare, sunt îndemnați de MAEIE să evite, pe cât este posibil, călătoriile. MAEIE atrage atenția asupra faptului că unele state aplică măsuri restrictive de călătorie, manifestate prin interzicerea accesului de intrare dar și ieșire în anumite zone cât și închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unei perioade obligatorii de carantină.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …