Știrea zilei

Lupta dintre Consiliul Superior al Magistraturii şi Adunarea Generală a Judecătorilor ar fi susţinută de o organizaţie nonguvernamentală de la noi | VIDEO

Lupta dintre Consiliul Superior al Magistraturii şi Adunarea Generală a Judecătorilor ar fi susţinută de o organizaţie nonguvernamentală de la noi. Potrivit democracy.md, ar fi vorba vorba despre Centrul de Resurse Juridice, care urmăreşte menţinerea actualei componențe a CSM, pentru a justifica fondurile financiare în sumă de 29 de milioane de lei, primiţi de la donatorii externi pentru promovarea reformelor în domeniul justiției şi care ar fi fost cheltuiţi în alte scopuri.

Democracy.md mai scrie că în prezent, s-ar face, în mare grabă, mai multe proiecte de reformare a justiției pe care actualul CSM ar trebui să le aprobe ca funcționale, iar ONG-ul să le prezinte în rapoarte. Totodată, o parte din fondurile cheltuite nejustificat de Centrul de Resurse Juridice ar fi fost utilizate în campania electorală a PAS, formaţiunea politică a premierului Maia Sandu. Din acest motiv, organizaţia nonguvernamentală are susținerea totală a Guvernului și chiar beneficiază de implicarea personală a premierului Sandu în promovarea proiectelor de susținere, manipulare și control al CSM. Astfel, prin menţinerea actualei componențe a Consiliului Superior al Magistraturii, ONG-ul urmăreşte păstrarea unui partener care poate contribui la justificarea formală a cheltuielilor şi, în acelaşi timp, neadmiterea ca alţi factori de decizie din CSM să facă o reevaluare a acţiunilor formale ale organizaţiei.

Premierul Maia Sandu nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta aceste informați, iar consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun, ne-a comunicat că se află în afara țării și nu poate vorbi la telefon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Primăria Chișinău are pierderi de 56,7 milioane de lei din cauza gestionării proaste a patrimoniului economic

Primarul capitalei, Ion Ceban a declarat că actuala componență a Primăriei și CMC-ului au o …