Știrea zilei

Luka Modrici a câştigat Balonul de Aur. Pe ce loc a fost Cristiano Ronaldo

A fost desemnat cel mai bun fotbalist din lume din anul 2018!

Este vorba despre jucătorul echipei Real Madrid, mijlocașul Luka Modric, care mai e și căpitan al naţionalei Croaţiei. Acesta și-a ridicat trofeul ”Balonul de Aur”, aseară, la Paris, în gala organizată de revista France Football.

Croatul în vârstă de doar 33 de ani a primit distincţia grație unei cariere de excepţie și a unor reușite remarcabile, acesta câştigând, anterior, de patru ori Liga Campionilor. Astfel, Modric a devenit primul croat din istorie care câştigă trofeul, în cei 63 de ani de când se acordă şi a reuşit să oprească dominația instaurată în urmă cu un deceniu de cei doi mari titani ai fotbalului mondial: Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Anul acesta a fost unul perfect pentru Modric. El a cucerit Liga Campionilor cu Real şi a jucat finala Mondialului, cu naţionala Croaţiei. Apoi, au urmat distincţiile individuale, a fost desemnat cel mai bun jucător de la CM, pentru ca apoi să fie jucătorul anului în viziunea FIFA. Aceste succese nu au fost trecute cu vederea nici de Preşedinta Croaţiei, care l-a felicitat pe Luka Modrici și i-a transmis jucătorului că este un model pentru  toţi tinerii croaţi.

Clasamentul final al „Balonului de Aur”, a fost alcătuit pe baza voturilor jurnaliştilor, care l-au desemnat pe locul 2 pe Cristiano Ronaldo, urmat de francezul Antoine Griezmann. În continuare s-a clasat un alt francez, Kylian Mbappe, şi apoi Lionel Messi. Brazilian ul Neymar s-a clasat doar pe locul 12. Și Mbappe a plecat totuşi cu un trofeu de la ceremonie, pentru titlul de cel mai bun fotbalist sub Ronaldo, urmat de francezul Antoine Griezmann. În continuare s-a clasat un alt francez, Kylian Mbappe, şi apoi Lionel Messi. Brazilian ul Neymar s-a clasat doar pe locul 12. Și Mbappe a plecat totuşi cu un trofeu de la ceremonie, pentru titlul de cel mai bun fotbalist sub  21 de ani, Kopa.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: +14 lucrători medicali, testați pozitiv la coronavirus. Numărul total ajunge la 50

Din cele 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, aproape jumătate sunt lucrători ai sistemului …