Știrea zilei

Ludovic Orban: Președintele României și cu mine am hotărât să declanșăm alegeri anticipate | VIDEO

România, tot mai aproape de anticipate. Președintele român, Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au ajuns la un numitor comun privind organizarea scrutinului parlamentar anticipat. Orban a precizat că a fost desemnat și un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a întruni sprijin pentru procedura de declanșare a alegerilor anticipate.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, susține că este nevoie de anticipate, deoarece „este foarte dificil, în actuala componență a Parlamentui, să fie votate legile aşteptate de oameni”.

Orban a explicat că românii nu își mai doresc să fie conduși de PSD, care acționează „ca o frână” în Legislativ și singura soluție este să se organizeze alegeri anticipate cât mai aproape de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc în luna mai.

Premierul a spus că nu dorește să dezvăluie acum strategia prin care se va ajunge la alegeri anticipate, dar că va căuta împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, cele mai bune soluții.

Orban conduce Guvernul României de la începutul lunii noiembrie, dar se bazează pe o majoritate fragilă în Parlament. Ultimele alegeri parlamentare în termen au avut loc în România în decembrie 2016.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Klaus Iohannis a desemnat un candidat pentru funcția de prim-ministru

Florin Cîțu, ministrul interimar al Finanțelor, este propunerea președintelui Klaus Iohannis să ocupe funcția de …